Sport

Baschet de calitate în meciul retur din Cupa României dintre Cuza Sport Brăila și CSM Sighetu Marmației

Baschet de calitate în meciul retur din Cupa României dintre Cuza Sport Brăila și CSM Sighetu Marmației

După un meci spectaculos, cu o revenire extraordinară pe final de meci, Cuza Sport Brăila a ratat calificarea în turul următor al Cupei României la baschet masculin. Brăilenii au pierdut și al doilea meci cu CSM Sighetu Marmației după un final de meci în care au luptat să câștige în fața unei echipe cu trei jucători străini în formă maximă. Spectatorii prezenți la meci au plecat cu un gust amar pentru înfrângerea cu 96-100, dar mulțumiți de spectacolul oferit de cele două echipe.

Echipa din Sighet a marcat primele puncte ale meciului prin Edwards jr. și Thomas, iar Brăila a ripostat printr-un coș de trei puncte marcat de Andrei Damian, după mai bine de două minute de joc. La jumătatea primul sfert scorul a fost de 8-12. Americanii Sighetului au continuat recitalul de coșuri și și-au dus echipa la 9 puncte avantaj, scor 8-17. Cuza Sport a marcat apoi șase puncte la rând și s-au apropiat la 3 puncte. Oaspeții s-au distanțat apoi la 8 puncte, scor 16-24, iar cu mai puțin de un minut până la finalul primului sfert au refăcut diferența de 9 puncte, scor 17-26, iar în ultima secundă Keyes a marcat ultimul coș al primelor 10 minute de joc încheiate la scorul de 19-26.

Sfertul al doilea a început cu un coș marcat rapid de Lucian Țibîrnă, iar după mai puțin de un minut avantajul oaspeților s-a mărit al 10 puncte, scor 21-31. La jumătatea sfertului al doilea scorul era 29-40. De la scorul 34-45, oaspeții și-au mărit avantajul la 22 de puncte, scor 34-56. La pauza mare s-a intrat la scorul de 38-58, o diferență mare făcută în primul rând de cele 9 coșuri de trei puncte reușite de echipa din Sighetu Marmației, din 10 încercări.

Ca și în meciul tur, Cuza Sport Brăila a jucat mai atent și s-a apărat mai bine, chiar dacă primele puncte și din acest sfert au fost marcate de oaspeți prin americanul Edwards, iar scorul a devenit 38-62, cea mai mare diferență înregistrată în acest meci. Brăilenii s-au apropiat la 13 puncte, iar la jumătatea sfertului al treilea scorul a fost 52-67. Cuza Sport a redus apoi handicapul la 11 puncte, iar după reușita de la 3 puncte a lui Movileanu diferența s-a micșorat la 9 puncte, scor 59-68. Țelinoiu a marcat o dată de la linia de libere din două încercări și diferența s-a micșorat la 8 puncte. Oaspeții au ripostat și s-au distanțat la 14 puncte, pentru ca apoi Keyes și Țelinoiu să înscrie de la 3 puncte și să reducă iar handicapul la 8 puncte. Țelinoiu a mai marcat un coș de două puncte și a stabilit scorul la finalul sfertului 3,  68-74.

Publicul a început să creadă că echipa brăileană poate reveni de la -24 de puncte la începutul sfertului 3 și în ultimul sfert să întoarcă rezultatul și să câștige, chiar dacă calificarea era fosrte greu de obținut. Keyes a marcat de două ori de la linia de libere și a redus handicapul de pe tabelă la patru puncte, dar Țăbîrnă a marcat de la 3 puncte și a mai tăiat din elanul brăilenilor. După aproape 4 minute din ultimul sfert oaspeții s-au distanțat la 9 puncte, dar meciul nu era încă jucat. În ultima jumătatea a ultimului sfert al meciului diferența s-a mărit la 11 puncte, scor 79-90, dar brăilenii s-au apărat avansat și au recuperat mingii și au marcat 7 puncte, reducând handicapul la 4 puncte, scor 86-90. Țelinoiu a marcat pentru 89-93, dar Thomas l-a imitat și a înscris de la 3 puncte. Ciprian Țelinoiu, în zi bună pe final de meci a mai înscris o dată de la 3 puncte și a adus iar Brăila la patru puncte în spatele adversarilor. Cu 15 secunde înaintea finalului tabela arăta 96-99, o diferență de o posesie. Damian a încercat un coș de trei puncte, dar mingea n-a vrut să intre în coș și oaspeții au marcat ultimul punct al meciului prin Thomas.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Joshua Keyes – 27 puncte (2 coșuri de 3 puncte), Andrei Damian – 22 (2x3p), Ciprian Țelinoiu – 18 puncte (3x3p), Adrian Movileanu -9 (3x3p), Andrei Sava -9, Vlad Chiriac – 7 (1x3p), Florin Voiculeț -4

Pentru CSM Sighetu Marmației au marcat: Thomas – 34 puncte (6x3p), Edwards -24, L. Țibîrnă -19 (2x3p), Turner – 15 (4x3p), Simionca – 3 (1x3p), Iuga – 3 (1x3p), Dunca -2.

În mod cert, dacă Cuza Sport Brăila ar fi avut la dispoziție tot lotul pe care și-l conturase la începutul lunii septembrie alta ar fi fost situația în ultimele trei meciuri, dar jucătorii rămași la echipă au dat dovadă de caracter și s-au luptat până în ultima secundă pentru a obține măcar o victorie în meciul cu CSM Sighetu Marmației, o echipă mult mai puternică decât cea de anul trecut, în care cei trei americani din echipă au ridicat valoarea echipei.

Pentru Cuza Sport Brăila urmează meciul din Liga Națională, cu ABC Athletic Constanța, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanța.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •