Actualitate ProBr

Barja acostata Dana 39 din Bazinul Docuri Braila, jefuita de doi braileni

Barja acostata Dana 39 din Bazinul Docuri Braila, jefuita de doi braileni
Politistii de frontiera au depistat doi braileni care au furat floarea soarelui dintr-o barja acostata la Dana 39
Politistii de frontiera au depistat doi braileni care au furat floarea soarelui dintr-o barja acostata la Dana 39

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Brăila și Foltești au descoperit peste 2.500 de kilograme de floarea soarelui și 40 de dale din beton, care fuseseră furate de mai mulți cetățeni români dintr-o barjă ancorată în Bazinul Docuri Brăila, respectiv din sistemul național de irigații.

La sfârșitul săptămânii trecute, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila, planificat să execute misiune de supraveghere la malul stâng al fluviului Dunărea, au observat în zona kilometrului fluvial 168, în apropierea unei barje ancorate în Dana 39 din Bazinul Docuri Brăila, o ambarcație în care se aflau două persoane de sex masculin, a căror prezență în zonă li s-a părut suspectă. Pentru efectuarea unor verificări specifice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, lucrătorii noștri au solicitat bărbaților să tragă barca la mal, dar aceștia au schimbat direcția de deplasare către malul drept al fluviului Dunărea, încercând astfel să fugă.

La scurt timp polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector au intervenit cu o ambarcație rapidă de tip Harpoon și au reușit oprirea bărcii în care erau cei doi bărbați.

Polițiștii au procedat la legitimarea persoanelor, stabilind ca acestea sunt cetățenii români Mihaiță C. , în vârstă de 48 de ani și Petruș S., în vârstă de 36 de ani, ambii domiciliați în Brăila. În urma verificărilor efectuate și din declarațiile bărbaților polițiștii de frontieră au stabilit faptul că barca era încărcată cu 1.840 kilograme de floarea soarelui, pe care cei doi le-au sustras prin tăierea și ruperea sistemelor de închidere a capacelor de vizitare a barjei în apropierea căreia au fost observați.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector care desfășurau o misiune specifică pe fluviul Dunărea cu o ambarcație rapidă de tip Harpoon au descoperit, în apropierea aceleiași barje, două bărci abandonate care erau încărcate cu 700 kilograme de floarea soarelui, sustrase din același loc și prin aceeași metodă.

Politiștii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, au reținut cele trei bărci, în valoare de 3.200 lei, în vederea continuării cercetărilor și au predat întreaga cantitate de floarea soarelui, în valoare de 3.600 lei, proprietarului barjei, o societate comercială.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •