Administratie

Bâlbâiala cardurilor de călătorie

Bâlbâiala cardurilor de călătorie

Cardurile de călătorie au intrat în circulație, dar călătorii nu se înghesuie să le cumpere, în primul rând datorită costului suplimentar al cardului. Aceste carduri pot fi utilizate deocamdată doar pe autobuz, acolo unde cititoarele au fost deja montate, iar pe mijloacele de transport pe care nu au fost încă montate cititoarele de carduri acestea urmează a fi montate în perioada următoare, inclusiv pe tramvaie.

Primarul a admis că au fost unele disfuncționalități privind utilizarea cardurilor de călătorie, invocând unele probleme la compartimentul comercial al SC Braicar, de unde a plecat șeful și astfel a existat o lipsă de coordonare.

Acum se vând astfel de carduri la agenția de bilete a Braicar din Barieră și la sediul Braicar, dar și la anumite chioșcuri de difuzare a presei. Vor începe să difuzeze aceste carduri și în hoteluri, acolo unde vor găsi înțelegere. De asemenea, se vor vinde carduri la mai multe chioșcuri, magazine la care se vând în momentul de față bilete” a spus Dragomir.

Primarul a precizat că prețul cardurilor electronice de 10 călătorii costă 18 lei, cel de 20 de călătorii costă 33 lei, iar cel reîncărcabil costa 34 lei. Cardurile se pot reîncărca doar la sediul Braicar și la Agenția de bilete din Barieră.

Implementarea noului sistem de validare a călătoriilor pe mijloacele de transport în comun a costat circa 340.000 lei, suma care a acoperit modernizarea a 56 de echipamente de validare duale, achiziționarea altor 30 astfel de echipamente noi, achiziția unor sisteme de reîncărcare a cardurilor, precum și realizarea propriu-zisă a cardurilor de călătorie.

La unul din chioșcurile de presă unde se vând astfel de carduri, dar și bilete pe suport de hârtie, vânzătoarea ne-a spus că de când a primit la vânzare cardurile nu a vândut niciunul, deși are afiș în geam, în schimb vinde zilnic câteva zeci de bilete de călătorie pe suport de hârtie. Cumpărătorii au motivat faptul că un card cu 10 călătorii costă cu două călătorii mai mult decât dacă ar cumpăra cu aceiași bani bilete pe suport de hârtie.

Alți călători spun că din punctul lor de vedere un card cu 20 de călătorii ar trebui să coste mai puțin decât 20 de bilete de călătorie pe suport de hârtie.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •