Actualitate

Avertizarea meteo de ploi abundente se mentine in Braila. Primele efecte ale ploii din aceasta dimineata

Avertizarea meteo de ploi abundente se mentine in Braila. Primele efecte ale ploii din aceasta dimineata

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare meteorologică, în care în interval 27 iunie, ora 10 – 27 iunie ora 23 va fi cod galben de cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică. Printre zonele vizate se află și județul Brăila.

La ora 12.30, erau patru localități fără curent electric, în urma vântului și a ploii torențiale din această dimineață. Astfel, încă nu erau alimentate cu energie electrică localitățile: Perișoru (oraș Ianca), Măgureni (comuna Mărașu), Scorțaru Vechi (comuna Tudor Vladimirescu) și Lișcoteanca (comuna Bordei Verde). În localitatea Lanurilesunt două locuințe în care a intrat apa. Aici a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Viziru. În municipiul Brăila un echipaj ISU Dunărea a intervenit pentru a scoate apa dintr-o locuință situată pe strada Garoafelor.

În cursul zilei de miercuri, 27 iunie 2018, va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor, iar în cea mai mare parte a Moldovei și local în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Pentru interval de valabilitate 27 iunie, ora 10 – 27 iunie ora 18, a fost emis un cod portocaliu de ploi abundente, vizate fiind județele Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Buzău, Prahova, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

În a doua parte a nopții de miercuri – joi (27/28 iunie) și pe parcursul zilei de joi 28 iunie, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie precizează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, 30 iunie a.c., temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •