Administratie

Avem buget!

Avem buget!

După multe așteptări, astăzi după amiază, de la ora 15.00, consilierii județeni s-au reunit în ședință extraordinară pentru a vota bugetul pe anul 2019, dar și alte trei proiecte.

La ședință au fost prezenți 27 aleși din cei 33 în funcție. Au lipsit motivat: Marian Chiru, Adrian Vacu, Mario Da Ross (toți PNL), Dumitru Munteanu (PSD). Nemotivat au absentat Florin Cîrligea și Alfredo Pascale (ambii PNL).

Proiectul de buget pe anul 2019 a trecut cu o singură abținere, a consilierului PND Ștefan Cătălin Iordache. Consilierii PNL au votat bugetul, deoarece o parte dintre propunerile lor se regăsesc în actualul buget, după cum a explicat liderul PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă.

Tot cu o singură abținere a trecut și proiectul privind Regulamentul pentru finanțarea Asocierilor județului Brăila prin CJ Brăila, cu alte UAT-uri din județul Brăila în vederea realizării unor obiective de interes public pentru anul 2019. La acest proiect liberalii au propus un amendament, care a fost acceptat, ca suma maximă cu care Consiliul Județean poate contribui să crească la 400.000 lei de la 300.000 lei cât a fost propus inițial.

Tot în această ședință a fost adoptată și hotărârea prin care CJ Brăila alocă în acest an suma de 3.000.000 lei către HC Dunărea Brăila. deși subiectul a stârnit multe discuții, a fost votat cu 26 de voturi pentru și o abținere, a consilierului PNL Cătălin Iordache. Astfel, în perioada următoare va fi virată prima tranșă din această sumă către clubul de handbal pentru achitarea contractelor restante. Liberalii au cerut conducerii clubului ca la viitoarea ședință să vină cu un regulament de acordare a primelor și de stabilire clară a obiectivelor pentru acest sezon și pentru prima parte a sezonului următor.

Liberalii au rămas consecvenți votului pe care l-au dat și la ședința ordinară de luna trecută proiectelor privind aprobarea devizului general actualizat și al indicatorilor tehnico-economici pentru obiective de investiții aflate în derulare. Cu 8 abțineri, ale consilierilor PNL și a consilierului PND Cătălin Iordache, proiectul care se referea la actualizarea sumelor pentru proiectul de modernizare a infrastructurii de transport pe tronsonul Gulianca – Ianca – Viziru a fost aprobat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •