Actualitate

Autorii furtului celor 500.000 lei aduși în fața instanței

Autorii furtului celor 500.000 lei aduși în fața instanței

Polițiștii i-au reținut ieri după amiază pe cei doi bărbați, din județul Galați, la scurt timp după comiterea infracțiunii de furt calificat, în care au sustras o geantă cu suma de 500.000 lei din mașina unui afacerist brăilean. Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. 

În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila i-au reținut pe doi bărbați, cu vârste de 45 și 46 de ani, ambii din județul Galați, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în dimineața de 15 aprilie a.c., ora 09:00, polițiștii au fost sesizați de către un brăilean cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras suma de 500.000 de lei dintr-un autoturism ce era parcat pe strada Miron Costin din cartierul Lacu Dulce al municipiului Brăila.

În urma cercetărilor efectuate, în cursul aceleiași zile, cei doi bărbați au fost identificați și depistați, pe raza municipiului Galați, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în jurul orei 08:00, cei doi gălățeni ar fi venit în municipiul Brăila cu două autoturisme, folosind la comiterea faptei doar unul dintre acestea. Autoturismul folosit la comiterea furtului l-au abandonat pe raza municipiului Brăila și și-au continuat deplasarea cu cel de-al doilea.

Totodată, s-a constatat că plăcuțele de înmatriculare folosite la autoturismele cu care au acționat figurează ca aparținând altor autoturisme.

Prejudiciul a fost recuperate parțial, iar cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.

Aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila. Astăzi, 16.04.2019, în jurul orei 15.15 cei doi bărbați au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Conform unor surse cei doi ar fi recidiviști.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •