Cultura

Au început înscrierile pentru preselecțiile la Festivalul George Grigoriu

Au început înscrierile pentru preselecțiile la Festivalul George Grigoriu

Ediția a XV-a a Festivalul Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu va avea loc anul acesta, în perioada 24-26 mai, iar preselecțiile se vor desfășura în data de 30 martie, de la ora 10.00, la Sala Radio. Cei interesați să participe trebuie să aibă vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Trofeul Festivalului este 5000 de euro.  

Festivalul concurs are drept scop promovarea muzicii uşoare autentice, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii uşoare româneşti şi internaţionale.

Festivalul se desfăşoară sub semnul numelui celui înscris în Cartea de Aur a muzicii uşoare româneşti, George Grigoriu.
Festivalul se desfășoară pe două secțiuni: concurs și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului.

Concursul este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani, împliniți până la data Galei evenimentului şi se desfăşoară cu acompaniament orchestral (live). Laureaţii ediţiilor precedente (câştigătorul Trofeului şi câştigătorii premiilor I, II şi III) nu pot participa la concurs. De asemenea, în cazul participării unui concurent la două ediţii consecutive ale festivalului, o a treia participare nu este posibilă.

La solicitarea Organizatorului, câștigătorul Trofeului va susţine un microrecital la ediţia imediat următoare a Festivalului si va participa la un atelier muzical (workshop). În acest caz va beneficia de decontarea de către organizator, a cheltuielilor de transport, cazare şi masă pentru intervalul solicitat. Câștigătorul ediției din anul 2018 a fost italianul Walter Ricci.

Cazarea, masa şi contravaloarea transportului pe timpul preselecţiei vor fi suportate de către concurenţi.

Cuantumul taxei de participare este de 50 lei pentru toți concurenții admiși în concurs.

În urma preselecţiei vor rămâne în concurs un număr de 24 concurenţi selectați de juriu. Lista
concurenților admiși în concurs în urma preselecției va fi publicată în data de 02.04.2019.

Fiecare concurent român va avea pregătite pentru concurs două piese de muzică uşoară din repertoriul românesc consacrat din care una din creaţia compozitorului George Grigoriu. Aceasta poate fi obţinuta de pe pagina web a concursului sau direct de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație Brăila) pe suport digital sau hârtie. Nu sunt admise compoziţiile proprii.

Fiecare concurent străin va interpreta o piesă din repertoriul țării de origine, dintre cele două transmise pentru preselecţie, pe care o va transmite imediat ce primește confirmarea de participare. Este recomandat și constituie un avantaj ca piesa din repertoriul țării de origine să fie în limba maternă a concurentului. Cealaltă piesă pe care o va interpreta un concurent străin este o piesă compusă de George Grigoriu. Repertoriul din creaţia compozitorului George
Grigoriu poate fi obţinut de pe pagina web a concursului sau direct de la Centrul de Creaţie Brăila.

Se acordă următoarele premii:
Trofeul George Grigoriu – 5.000 euro
Premiul I – 2.500 euro
Premiul II – 2.000 euro
Premiul III – 1.500 euro
3 menţiuni a cate 500 euro
Mai pot fi acordate și alte premii din alte surse și sponsorizări.
Sumele corespunzătoare premiilor sunt impozabile conform legislației romane în vigoare la data acordării acestora.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •