Social

Au fost publicate rezultatele admiterii computerizate în licee

Au fost publicate rezultatele admiterii computerizate în licee

Astăzi au fost publicate rezultatele admiterii computerizate la liceu. În județul Brăila au fost repartizați 1470 de candidați, iar 164 au rămas nerepartizați. Între primele 50 de specializări la nivel național, pe locul 44 se află Colegiul Gheorghe Munteanu Murgoci, specializare științe ale naturii, unde ultima medie de admitere a fost 9.63.

Conform declarațiilor inspectorului școlar general Viorel Botea, din elevii nerepartizați, o mare parte au pus prea puține opțiuni la fișa de înscriere. Ultima medie cu care un elev a fost admis la liceu este 3.29. De remarcat că dintre elevii care au avut primele 20 de medii de admitere, 17 au ales Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci, doi au ales Colegiul Nicolae Bălcescu, iar unul a ales Liceul Nicolae Iorga.

De asemenea, au ales licee din Brăila un număr de 15 absolvenți din alte județe, din care doar 12 au fost repartizați în prima etapă.

”Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. Astăzi am avut o discuție cu ministrul educației și am propus o soluție pentru repartizarea elevilor cu medii mari la licee, în funcție de media obținută” a spus Viorel Botea.

Cei 167 de elevi nerepartizați care au ales licee din Brăila vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13 – 20 iulie, de candidaţii care nu au participat la repartizare şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

De menționat că în județul Brăila au rămas neocupate doar 42 de locuri la liceele brăilene, dintre care 10 la Liceul Nicolae Oncescu din Ianca și 32 la Liceul Nicolae Titulescu din Însurăței.

La Colegiul Murgoci, ultima medie de admitere a fost 9.23 la filologie. La Liceul Nicolae Iorga, ultima medie de admitere a fost 8.87 la filologie, iar la Colegiul Bălcescu, ultima medie de admitere a fost 8.76 la matematică-informatică.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •