ProBr

Au apus vremurile cand brailenii castigau Cupa MACEC

Au apus vremurile cand brailenii castigau Cupa MACEC
Au apus vremurile cand brailenii castigau Cupa MACEC
Au apus vremurile cand brailenii castigau Cupa MACEC

La mijlocul acestei săptămâni, la Zielona Gora, în Polonia s-a desfășurat prima etapă a Cupei MACEC la dirt-track, competiție la care au participat 18 sportivi din Polonia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Bulgaria și România, reprezentată de brăilenii Fănică Popa și Gabriel Comănescu, de la CSM Brăila.

Plecarea sportivilor brăileni la această competiţie a fost însă pusă sub semnul întrebării până în ultimul moment din cauza banilor. CSM Brăila nu a avut prevăzut în buget fonduri pentru această competiţie, astfel că deplasarea în Polonia a fost asigurată de prim-vicepreşedintele FRM, Nicu Niţă, şi de un alt iubitor al dirt track-ului din Brăila, Cătălin Gruia.
În această etapă din Polonia fiecare concurent a alergat în câte cinci manșe. Primul loc după cele 20 de manșe a fost ocupat de Andriej Kobrin (Ucraina) cu 14 puncte, urmat de Eduard Krcmar (Cehia) cu 13 puncte și polonezul Alex Zgardziński cu 12 puncte. În clasamentul general, brăileanul Fănică Popa s-a clasat pe locul 12 cu 3 puncte, iar Gabriel Comănescu 15, tot cu 3 puncte.POPA FANEL

Primul care a intrat în concurs a fost Fănică Popa, în manșa a doua, iar brăileanul a terminat al 3-lea, cursa fiind câștigată de polonezul Adamczewski, urmat de cehul Krcmar, iar în manșa a treia, câștigată de bulgarul Milen Manev, Gabriel Comănescu a terminat pe ultimul loc. În manșa a 5-a, câștigată de polonezul Zgardziński, Gabriel Comănescu a terminat pe locul 3 și a obținut primul său punct. Următoarea manșă în care a alergat un român a fost a 8-a, în care Popa a terminat pe ultimul loc, iar în manșa 11 s-au aliniat la start ambii sportivi brăileni, Fănică Popa terminând pe locul 2, iar Gabriel Comănescu a ocupat locul 3, manșa fiind câștigată de polonezul Adam Strzelec. În manșa a 14-a, Popa a alergat alături de Kobrin și Manev, terminând pe ultimul loc, la fel ca și în manșa 17. Comănescu a terminat pe ultimul loc în manșa a 16 și pe locul 3, obținând un punct în manșa 18.Comanescu al 4-lea

Nici bulgarii Milen Manev și Chevdar Chernev nu au avut rezultate mai bune, primul acumulând 7 puncte cu care s-a clasat pe locul 8, iar al doilea s-a clasat pe locul 11, cu 4 puncte.

Următoarea etapă a Cupei MACEC, pe care în anii 2007 și 2008 o câștiga brăileanul Alexandru Toma, prezent acum în Polonia doar în calitate de mecanic, va avea loc la Brăila, sâmbătă 6 septembrie. La etapa de la Brăila vor lua startul tot 18 sportivi, dintre care doi rezerve. În calitate de organizatori, Federația Română de Motociclism are dreptul să înscrie în concurs trei sportivi și cele două rezerve. Etapa a III-a a Cupei MACEC este programată pe 12 octombrie, la Lvyv, în Ucraina.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •