Actualitate

Au alergat pentru un scop caritabil

Au alergat pentru un scop caritabil

Vineri, la ora 9.00, un grup format din 20 de pompieri, militari, poliţişti de frontieră, poliţişti locali dar şi civili, au plecat din faţa sediului ISU Galaţi într-un semi-maraton de circa 25 de km până la sediul ISU Brăila. După aproape trei ore de alergat şi cursa a decurs fără incidente și toți au ajuns la destinație. La intrarea în municipiul Brăila, în cursă au mai intrat încă 33 de pompieri brăileni.

Semi-maratonul a avut ca scop atragerea atenţiei asupra stării de sănătate în care se află pompierul brăilean Viorel Dima. Acesta a fost diagnosticat în urmă cu câteva luni, cu cancer căruia medicii din România nu i-au dat nicio şansă. Familia pompierului brăilean a aflat că există un tratament care l-ar putea salva la un spital din Viena, care are capacitatea de a derula acest tratament, însă procedurile costă între 60 și 80 mii de euro, mult peste posibilităţile financiare ale familiei lui Viorel Dima.

Semi-maratonul în scop caritabil a fost organizat de caporalul Laurenţiu Cobzaru, militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, judeţul Galaţi şi reprezentant al unui grup de alergători de semi-maraton, maraton şi ultra-maraton din Galaţi şi Brăila. Acesta a fost sprijinit atât de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila, cât şi Poliţia Rutieră, Jandarmeria şi Poliţia Locală din Galaţi şi Brăila, instituţii care au trimis echipaje pe teren, pentru a le fi tot timpul alături alergătorilor.

La sosire, Drapelul Național inscripționat cu logoul Centenarului ”România 100” purtat pe parcursul semimaratonului a fost oferit fratelui lui Viorel, plt. maj. Dima Constantin, în semn de respect, din partea tuturor alergătorilor. Toţi alergătorii au primit din partea ISU Dunărea Brăila o diplomă de participare. La înmânarea diplomelor a participat și prefectul județului Brăila, George Adrian Paladi.

Viorel a salvat zeci de persoane atunci când viața lor atârna de un fir de ață, iar astăzi are nevoie de susținere pentru a fi ajutat să își salveze propria viață.

Toţi cei care vor să doneze bani pentru tratamentele costisitoare de care are nevoie plutonierul Dima găsesc pe reţeaua de socializare Facebook o pagină de donaţii online, unde sunt ataşate inclusiv documente medicale doveditoare, link-ul fiind: https://www.facebook.com/donate/189713618584579/2061086394005554/

Există şi alternativa contului bancar deschis la BRD, pe numele soţiei Dima Loredana Adriana.

Cont în LEI: RO26BRDE090SV54344450900

Cont EURO: RO22BRDE090SV54344530900

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •