ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, continuă sesiunile de prezentare ale autobuzului electric ATP Bus e-UpCity, la cerererea autorităților locale. Produsul ATP Bus a fost lansat oficial pe piața din România în data de 13 mai a acestui an. Cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producție auto.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe menționăm producătorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piața de profil, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcție este marca BOSCH/ZF.

Iată că e-UpCity 100% electric, cu arhitectura sa modernă șiprofilul ECO (ECOlogic & ECOnomic)poate răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi și poluante, dar și solicitărilor de optimizare a costurilor. Este o soluție alternativă și competitivă în procesul de modernizare a transportului public urban.

“Suntem bucuroși să răspundem acum solicitării de testare venită din partea Societății de transport public local Braicar Brăila. E încurajator când ni se transmite faptul că efortul nostru ca și producători români este apreciat. Vom încredința reprezentaților transportului local brăilean autobuzul nostru până la data de 02 iulie 2021, toate datele culese de dânșii în această perioadă fiind importante pentru evaluarea la care încă este supus prototipul nostru”, a menționat fondatorul ATP Group, dl Mircea Cirț. 

Brăilenii vor putea testa autobuzul până la data de 2 iulie. Acesta va fi introdus pe traseele 2, 4 și 10, cu scopul de a fi accesibil pentru majoritatea călătorilor din municipiul Brăila.

Aceste intenții prevăd un program mai amplu al municipiului Brăila, privind achiziția unor autobuze electrice și transformarea parcului auto de la Braicar într-unul foarte modern, eficient, cu zero poluare. Vreau să felicit producătorii primului autobuz electric 100% românesc pentru că reprezintă o oportunitate atât pentru industria românească, dar mai ales pentru municipiile din România”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •