Sport

Atleții brăileni s-au întors cu medalii de la campionatul național de atletism în sală pentru seniori și tineret

Atleții brăileni s-au întors cu medalii de la campionatul național de atletism în sală pentru seniori și tineret

Miercuri și joi, 6 și 7 februarie 2019, în Sala de atletism din cadrul CSN București „Lia Manoliu”,care de curând poartă numele lui Ioan Soter, s-au decernat titlurile naționale la seniori (ediția a 49-a) și tineret (ediția a 36-a) pe acest an. Atleții brăileni au fost la înălțime, câștigând medalii atât la seniori cât și la tineret U 23. Din păcate puțini dintre ei au reprezentat un club din Brăila la această competiție.

Iulia Nicoleta Banaga, care la această competiție a reprezentat CSM Onești, s-a întors acasă cu 6 medalii, dintre care două de aur, două de argint și două de bronz. Sportiva, care e pregătită tot de antrenorul Daniel Nicolae Iorga, a devenit campioană națională de tineret la 60 metri garduri, probă în care a câștigat medalia de argint la senioare. Podiumul probei de 60 metri garduri la tineret a fost completat de alte două sportive brăilence, Bianca Elena Toader și Andreea Caracuda, ambele legitimate la LPS Brăila și CSM Onești, care au câștigat medaliile de argint, respectiv de bronz. Andreea Caracuda este pregătită de profesoara Sica Lazăr.

Iulia Banaga a câștigat argintul la tineret în proba de 60 metri plat, probă în care Bianca Toader, antrenată de profesorul Nicu Roată, s-a clasat pe locul 5 la tineret. În aceeași probă, Iulia Banaga a câștigat medalia de argint la senioare.

În proba de 400 metri plat tineret, Iulia Banaga a câștigat medalia de bronz.

A șasea medalie câștigată de sportiva pregătită de profesorul Daniel Nicolae Iorga a fost aurul la tineret cu ștafeta de 4×400 metri de la CSM Onești, ștafetă din care în primul schimb a mai făcut parte și o altă sportivă din Brăila, Andreea Dinu, cu dublă legitimare, LPS Brăila/CSM Onești.

Marius Arif Veisel, de la CSM Brăila, a alergat în preliminariile probei de 60 metri garduri, dar a ratat calificarea în semifinale.

Un alt atlet brăilean, dar care concurează de mulți ani pentru Farul Constanța, Adrian Boldeanu a câștigat medalia de bronz la 60 metri garduri seniori.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •