Administratie Economie

Atentie braileni ! APIA verifica fermierii din aer si de la sol

Atentie braileni ! APIA verifica fermierii din aer si de la sol
Atentie braileni ! APIA verifica fermierii din aer si de la sol
Atentie braileni ! APIA verifica fermierii din aer si de la sol

În această lună se vor derula o serie de controale ce îi vor viza în principal pe fermierii care au depus dosare pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă. Județele și persoanele controlate vor fi alese aleatoriu, iar cei vizați nu vor fi avertizați în prealabil. În aceste condiții trebuie să fiți cu mare băgare de seamă !

Agricultorii care au depus până în prezent dosare pentru Schema de Plată Unică pe Suprafață trebuie să se aștepte pe parcursul acestei luni ca reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să le bată la poartă din moment în moment, agenția având programate o serie de controale pe parcursul lunii iulie. Scopul controalelor în teren, pe care lucrătorii APIA deja le-au demarat de la 1 iulie, este acela de a verifica îndeplinirea condițiilor de acordare a plțăilor directe, conform reglementărilor europene și naționale pe care trebuie să le respecte fermierii. Județele și persoanele controlate vor fi alese aleatoriu, iar cei vizați nu vor fi avertizați în prealabil. Mai mult decât atât, verificările funcționarilor de la APIA se vor face și de la înălțime, fiind programate mai multe zboruri deasupra culturilor, în cadrul cărora se vor realiza fotografii aeriene.

Anunțul a fost făcut zilele trecute de reprezentanții agentiei, care informează:

În luna iulie încep verificările administrative, urmând ca la nivel central, din întreaga populație de cereri depuse la nivel de țară să se extraga un eșantion pentru verificarea la fața locului. Verificările la fața locului, la suprafețele de teren, se vor face atât prin diversele zboruri efectuate și interpretarea fotografiilor aeriene, cât și prin vizite efective în vederea verificării condițiilor de eco-condiționalitate, a bunelor condiții agricole și de mediu, aspect de întreținere și utilzare a terenurilor solicitate.

În cazul în care se va constata, în urma verificărilor, că există diferențe între ceea ce declară beneficarii și cele găsite în teren, fermierii vor suporta fie sancțiuni, dacă se încadrează între anumite limite, fie excluderi de la plată. Dacă diferențele dintre cele declarate și realitatea de la fața locului vor depăși un procent de 50 la sută, fermierii prinși pe picior greșit vor suporta și sancțiunile multianuale care se întind pe viitorii trei ani.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •