Actualitate

Astazi incepe editia a 14-a Festivalului George Grigoriu. Prezentarea concurentilor straini

Astazi incepe editia a 14-a Festivalului George Grigoriu. Prezentarea concurentilor straini

Festivalul International de muzica usoara ”George Grigoriu” va debuta vineri seară, începând cu ora 19.00, cu prima seară de concurs. În prima seară vor urca pe scenă 12 din cei 24 de concurenți admiși în urma preselecțiilor. Seara de vineri se va încheia cu un recital susținut de NICO.

Cei 24 de concurenti se vor lupta pentru urmatoarele premii: Trofeul George Grigoriu – 5.000 euro, Premiul I – 2.500 euro, Premiul II – 2.000 euro, Premiul III – 1.500 euro, 3 mentiuni a cate 500 euro.

Concurentii romanvor avea pregatite pentru concurs 2 piese de muzica usoara din repertoriul romanesc consacrat din care una din creatia compozitorului George Grigoriu.

Concurenții străini vor interpreta o piesă din repertoriul țării de origine, dintre cele două transmise pentru preselecţie. Este recomandat si constituie un avantaj ca piesa din repertoriul tarii de origine sa fie in limba materna a concurentului. Cealaltă piesă din concurs pentru straini va fi o piesă compusă de George Grigoriu.

Lista concurentilor straini la cea de-a 14 ediție a Festivalului George Grigoriu:

 1. Karapchuk Iryna, 22 ani, Ucraina. A castigat premiul I la Festivalul International „Young Europe”.
 1. Alessandro Piscitella, 28 ani, Italia. De profesie infirmier. A participat la mai multe festivaluri si concursuri.
 1. Angelova Natali, 27 ani, Bulgaria. Tanara cantareata din Bulgaria , care locuieste in Sofia a castigat diferite premii la festivaluri si concursuri din tara si strainatate. Repertoriul ei este compus atat din piese bulgaresti cat si piese in limba engleaza, rusa, ucrainiana.
 1. Teresa Valeriia Paredes Bokanehra, 17 ani, Peru. A studiat la Institutul de Muzica din Kiev. In palmaresul sau a adunat peste 20 de premii dintre care amintim locul II la Festivalul International „Young Europe”.  Va reprezenta Peru pe scena festivalul George Grigoriu  cu o piesa deja cunoscuta de lumea intreaga.
 1. Valeria Marcu, 17 ani, Republica Moldova. Studii muzicale: 7 ani pian, 2ani saxofon, 5 ani canto, 7 ani solista in orchestra. Premii: Premiul 1 in Romania orasul Dorohoi la concursul Martisor Dorohoian 2018, Premiul Mare in Bulgaria orasul  Varna la concursul ”Tvorceskii voaiaj” 2017, Trofeul categoriei 16-18  in Romania, orasul Vaslui, la concursul ”Constelatia necunoscuta” 2017.
 1. Hristiyana Dankova, 25 ani, Bulgaria. Provine din Dobrich, Bulgaria. A absolvit Academia Nationala de Muzica Prof. Pancho Vladigerov din Sofia. In 2014 a participat la musicalul Cabaret jucat la Teatrul National Stefan Makedonski”.
 1. Ana Moraru, 27 ani, Republica Moldova. A absolvit Colegiul de Muzica Stefan Neaga (instructor vioara), Academia de muzica, teatru si arte plastice (catedra :canto Estrada si jazz), clasa profesor Cristina Pintilie.
 1. Trupa Brio, 22 ani, Republica Moldova. Media de varsta  a interpretelor este de 22 ani, formaţia are 5 ani de existență.
 1. Walter Riccio, 28 ani, Italia. De profesie cantaret cu studii muzicale de canto, pian. A participat la diferite concursuri si festivaluri.
 1. Oscar Alejandro Ettedgui Monque, 23 ani, Spania. De meserie profesor de limba engleza. A studiat 2 ani muzica la colegiu. A participat la diverse festivaluri si concursuri ca si solist, dar si cu trupa.
 1. Antonella Montecuollo, 26 ani, Italia. De profesie cantareata. A participat anul trecut la Festival Sylver Yantra Bulgaria, unde a castigat premiul I.
 1. Mattia Pedretti, 28 ani, Italia. Cantaret.
Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •