Administratie

Astazi are loc a patra intalnire Braila-Galati-Tulcea

Astazi are loc a patra intalnire Braila-Galati-Tulcea
Astazi are loc a patra intalnire Braila-Galati-Tulcea
Astazi are loc a patra intalnire Braila-Galati-Tulcea

Evenimentul de astazi se va desfasura la Tulcea si vor participa: primarii celor trei orase, presedintii de Consilii Judetene, prefectii si parlamentarii. Intalnirea de astazi va fi organizata la Prefectura din Tulcea si va incepe de la ora 11:00.

O noua intalnire, menita sa puna bazele Regiunii „Dunarea de Jos” are loc astazi la Tulcea. Dupa doua reuniuni organizate la Braila si una la Galati, astazi a venit randul tulcenilor sa preia initiativa si sa ii aseze la masa tratativelor pe: primarii, parlamentarii, prefectii si presedintii de CJ din cele trei orase. Aurel Simionescu ne-a spus ca intalnirea de astazi are ca scop luarea unei decizii unanime privind, realizarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara, pentru care autoritatile din Braila au realizat o schita a proiectului. „Vom avea maine (n.r. astazi), la ora 11:00, o intalnire la Prefectura judetului Tulcea in legatura cu Regiunea «Dunarea de Jos». De aceasta data va fi la nivelul parlamentarilor, prefectilor, presedintilor de Consilii Judetene si primarilor de resedinta de judet. Speram sa avem un punct de vedere in legatura cu materialul pe care noi l-am dat saptamana trecuta la nivelul consilierilor, in sensul realizarii acelei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara legata de proiectele pe care le avem”, a declarat primarului Aurel Simionescu.

Intalnirea de astazi se tine la sediul prefecturii din Tulcea

Astazi are loc a patra intalnire Braila-Galati-Tulcea
Intalnirea de astazi are loc la sediul prefecturii din Tulcea

Pana acum, implicarea autoritatilor locale este cat se poate de evidenta. Brailenii au realizat un proiect de statut si unul de hotarare de consilii locale. Adoptarea acestui proiect poate atrage investitii serioase pentru zona noastra, dar asta numai daca, cele trei judete vor vota in unanimitate proiectul.
„Asa cum am explicat si atunci, ne trebuie o forma institutionalizata prin care sa putem pune proiecte comune. Noi am dat un proiect de statut si unul de hotarare de consilii locale, cu solicitarea sa avem vineri un punct de vedere concret. Proiectul, asa cum am discutat, este unul general si generos, sa spunem asa, care sa permita orice tip de activitati pe care impreuna le vom considera necesare. O sa vedem in ce masura la Tulcea colegii nostri vor avea puncte de vedere, pentru ca hotararea pe care trebuie sa o adaugam trebuie sa fie una unitara. Nu putem sa avem hotarari diferite la Braila, Galati si Tulcea, de aceea i-am si invitat la Braila cu o parte din consilieri ca sa stie despre ce este vorba.”, a spus in incheiere primarul.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.