Cultura

Astăzi, alte două spectacole de succes la Festivalul ”Zile și nopți de teatru la Brăila”

Astăzi, alte două spectacole de succes la Festivalul ”Zile și nopți de teatru la Brăila”

Astăzi, în cea de-a patra zi a Festivalului Internațional ”Zile și nopți de teatru la Brăila” sunt programate o lansare de carte și două piese de teatru, ale trupelor bucureștene de la ”Excelsior” și ”Odeon”.

Marţi, 17 septembrie, ora 17,15, la Sala Avantgarde are loc o lansare de carte: “Dramaturgia contemporană greacă”, un eveniment prezentat de Irina Zlotea şi Clauziu Sfîrschi-Lăudat.

Ora 18,00, la Sala Mare a Teatrului Maria Filotti din Brăila se joacă piesa “TURANDOT” după Carlo Gozzi, regia Sânziana Stoican, un spectacol prezentat de Teatrul Excelsior din București.

Spectacolul “Turandot” ne poartă cu secole în urmă, în China Antică, unde prinţesa Turandot – de o frumuseţe aproape nepământeană şi de o isteţime care întrece orice închipuire – îi supune unui test pe toţi cei care aspiră la mâna sa. Fiecare pretendent trebuie să dezlege răspunsul a trei ghicitori, cu riscul de a-şi pierde viaţa. Mulţi prinţi au încercat şi niciunul nu a reuşit. Acum este rândul lui Kalaf, prinţul tătarilor, să parcurgă proba ghicitorilor. Oare, pentru el finalul va fi altul?

Răspunsul îl vom afla la finalul spectacolului care vă invită să descoperiţi adevărul dincolo de absurditatea aparenţelor şi arta teatrului în esenţialitatea sa.

Regia: Sânziana Stoican; Scenografia (decor, costume): Valentin Vârlan;

Design sonor/ muzica: ilustraţia muzicală Sânziana Stoican; Light design: Cristian Niculescu.

Distribuţia: Turandot – Dana Marineci, Kalaf – Bogdan Nechifor / Dan Pughineanu, Adelma – Camelia Pintilie, Ismaele / Altoum – Alex Popa, Ta – Mircea Alexandru Băluţă, Pa – Mihai Mitrea, Zelima – Oana Predescu, Schirina – Mihaela Trofimov, Barach – Oliver Toderiţă.

De la ora 20.30, la Sala Studio a Teatrului Maria Filotti se joacă “DELIRIUM”, de Enda Walsh, după “Fraţii Karamazov” de F.M. Dostoievschi, spectacol al Teatrului “ODEON” din Bucureşti, regia Vlad Massaci. În distribuţie: Mihai Smarandache, Marius Damian, Mădălina Ciotea, Sabrina Iaschevici, Alexandru Papadopol, Vlad Bîrzanu, Cezar Antal, Constantin Cojocaru.

În prologul piesei publicate, Joseph Alford și CarolinaValdés, directori artistici ai Teatrului Odin Londra, scriu:„Delirium” explorează o lume fără morală, care descrie condiția umană într-un mod aspru și fără compromisuri. Cei patru frați și tatăl lor vrednic de dispreț sunt fiecare conduși de o combinație individuală de pasiune, intelect, credință și frustrare. Dușmănia de moarte din cauza femeilor și a banilor face ca sângele rău să clocotească în ei, drept urmare convingerile și furia lor aprind o frenezie a emoției atât de puternică încât este imposibil de ascuns”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •