Coloreria vă invită miercuri, 2 martie 2016 de la ora 20:00, la The Music Pub, să vizionați documentarului „Roboțelul de Aur”, un film dedicat multiplei campioane Steluța Duțu. La eveniment va participa și regizorul filmului, Mihai Dragolea, care va participa la o discuție cu publicul din Brăila.
Steluța Duță, este cea mai galonată pugilistă din România, ajunsă la vârsta de 32 de ani , multiplă campioană europeană și mondială, iar acum se pregătește pentru ultimele mari campetiții din cariera sa sportivă, Campionatul Mondial ce va avea loc în luna mai la Samsun, în Turcia și campionatul european ce va avea loc în luna noiembrie. Steluța speră ca după aceste competiții să poată obține lucrul pe care nu l-a avut niciodată, o casă.
Filmul prezintă povestea Steluței Duță, care a fost abandonată la naștere, a trăit o viață violentă în casele de copii de unde a fost dată afară la vârsta de 16 ani pentru ca era considerată un copil problemă. Astfel Steluța a trăit în derivă și disperare până la vârsta de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Vocilaș.
În timp ce se pregătește pentru campionatul european, Stelauța decide să se împace cu trecutul său. Merge să își întâlnească familia biologică pentru care nu poate simți nimic decât milă și dispreț, îi revede pe cei mai buni prieteni ai copilăriei, prieteni care sunt marcați și ei de experiența instituționalizării. Istoricul de neglijare și violență face un tablou sumbru al viețeii Steluței și al prietenilor săi, nici unul neputând trece peste privarea de afecțiune de care au avut parte, nici unul nu poate avea o viață stabilă. Cariera de boxeriță pare o scăpare pentru Steluța, realitatea o contrazice, boxul fiind o expresie a violenței, un demers sisfic în care Steluța este angrenată fără perspective adevărate.
În cadrul ediţiei pilot, 15 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est vor fi proiectate în peste 25 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă : Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Norvegia şi România. Sub forma unei experienţe împărtăşite care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, KineDok vine la clubul, cafeneaua, galeria sau în mansarda de lângă tine şi te invită nu doar să vii să vezi un film pe un ecran mare, ci chiar să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor într-un mediu informal şi să discuţi cu ei la un pahar.
Fără voi, publicul interesat, documentarele nu ar avea niciun sens, iar fără realizatorii filmelor, voi, oamenii care trec prin experienţe interesante sau prin clipe grele, nu aţi avea voce. Haideți să susţinem această simbioză, să facem arta accesibilă și să dăm mai departe mesajul principal al KineDok : oamenii aceştia, problemele acestea, genul acesta, locurile acestea şi ţările acestea nu trebuie trecute cu vederea!
KineDok este un proiect One World Romania