Administratie

Asigurarea și îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate

Asigurarea și îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate

Consilierii județeni au fost chemați astăzi după amiază la o ședință de îndată în care să aprobe două proiecte de hotărâre care vizează asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu, cheltuielile legate de proiect și acordul de parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătăți, în calitate de lider de proiect, a centralizat investițiile efectuate în dotarea și infrastructura UPU/CPU, a ambulatoriilorși în unele secții suport ale acestora, în vederea depunerii unor cereri de finanțare la nivel regional pentru a se rambursa sumele plătite din resursele propri ale spitalelor sau din bugetele locale și bugetul de stat, în perioada 2014-2018.

La nivelul județului Brăila s-au centralizat investițiile realizate pentru ambulatorii de către Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila și Spitalul Orășenesc Făurei.

În cadrul proiectului județul Brăila va avea calitatea de partener alături de Ministerul Sănătății, orașul Făurei și cele două spitale amintite mai sus.

Consilierii județeni au aprobat valoarea totală a proiectului, care pentru partenerii din județul Brăila este în cuantum de 2.046.904,62 lei (inclusiv TVA), din care valoarea aferentă CJ Brăila este de 54.906,00 lei. Contribuția proprie a județului Brăila este de 2%, adică 1.098,12 lei (inclusiv TVA). Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile/neprevăzute și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura din bugetul propriu al județului Brăila.

Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila valoarea totală este de 1.773.984,67 lei, iar contribuția proprie va fi de 35.479,69 lei. Pentru Spitalul Orășenesc Făurei valoarea totală este de 218.013,95 lei, iar contribuția proprie va fi de 4.360,28 lei.

Celălalt proiect aflat pe ordinea de zi a vizat îmbunătățirea accesului populației din județele euroregiunii Sud-Est la servicii medicale de urgență, la care valoarea totală pentru partenerii din județul Brăila este de 17.09.137,40 lei, din care valoarea pentru CJ Brăila este de 62.046,00 lei, contribuția proprie fiind de 1.204,92 lei. La acest proiect parteneri sunt Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Orășenesc Făure, precum și Consiliul Local Făurei.

Valoarea totală pentru Spitalul de Urgență Brăila este de 16.353.205,87 lei, iar pentru spitalul din Făurei este de 680.885,53 lei.

Ambele proiecte au fost votate în unanimitate de consilierii prezenți, Simona Drăghincescu neparticipând la vot la al doilea proiect, motivând că soțul său lucrează la Spitalul Județean. La ședință au fost prezenți 25 de consilieri județeni, din cei 33 în funcție.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •