Sport

Arbitrii meciului CSM Ploiesti – HC Dunarea Braila, au fost suspendati

Arbitrii meciului CSM Ploiesti – HC Dunarea Braila, au fost suspendati
Arbitrii meciului CSM Ploiesti - HC Dunarea Braila, au fost suspendati
Arbitrii meciului CSM Ploiesti – HC Dunarea Braila, au fost suspendati

Nici n-a inceput bine campionatul Ligii Nationale de handbal si Comisia de Disciplina a FRH are de lucru. Printre deciziile luate de aceasta comisie in ultima sa sedinta a fost si sanctionarea arbitrilor Blas și Ghiorghisor, care au oficiat la meciul din etapa a II-a, dintre CSM Ploiesti si HC Dunarea Braila.

Comisia de Disciplina a ratificat propunerea de sanctionare venita de la Comisia Centrala a Arbitrilor de suspendare a arbitrilor BLAS ALEXANDRU si GHIORGHISOR MARIUS pentru 1 luna, incepand cu data de 02.09.2015, pentru aplicarea gresita a Regulamentului de joc, la meciul dintre CSM Ploiesti si Dunarea Braila, conf. Art 69.2, lit. a.

In aceeasi sedinta s-a mai ratificat suspendarea arbitrilor DORDEA BOGDAN si STATE MARIAN pentru 1 luna, incepand cu data de 02.09.2015, pentru aplicarea gresita a Regulamentului de joc, la meciul dintre SCM Craiova si HC Zalau, conf. Art 69.2, lit. a.

Referitor la sesizarea clubului HC Zalau, privind sportiva PINTEA CRINA ELENA, CCD suspenda cazul pana la luarea unei decizii de catre Comisia de Memorii a FR Handbal.

Referitor la sesizarea clublui CSM Cetate Devatrans, privitor la sportiva CARTAS FLORENTINA CARMEN, comisia constata si ia in discutie intampinarea sportivei mai sus mentionata, precum si apararile acesteia in sensul ca sesizarea este gresit indreptata si nu corespunde cu Art 5 din Regulamentul de Disciplina; neachitarea de catre clubul apartinator a drepturilor financiare cuvenite mai mult de 3 luni consecutiv precum si ca nu a primit oficial o oferta sau o solicitare pentru inceperea pregatirii in vederea noului sezon competional. CCD, in urma analizarii probelor si inscrisurilor depuse , comisia retine:

– sesizarea comisiei de catre CSM Cetate Devatrans, este regulamentar intocmita si indreptata, intrucat termenul de 48 de ore se refera la situatiile de joc, iar celelalte cauze pot fi semnalate Secretarului General oricand, fara a se tine cont de termenul amintit, ca si prezenta sesizare;

– privind drepturile pecuniare neachitate jucatoarei, intradevar conform Regulamentului de Transferari la FRH, jucatoarea poate cere rezilierea unilaterala a contractului cu clubul apartinator, dar conditia de constatare a acestui denunt unilateral revine Comisiei de Memorii care poate declara sportiva libera de contract. Din verificarile facute nu reiese faptul ca sportiva a facut acest demers in perioada cat era sub contract cu CSM Cetate Devatrans;

– In ceea ce priveste lipsa unei solicitari din partea clubului apartinator in perioada contractuala, de prezentare la antrenamentele echipei, comisia considera ca aceasta aparare este irelevanta intrucat speta in cauza are ca obiect antrenamentul sportivei cu o alta echipa fara acceptul echipei apartinatoare.

Pentru toate aceste motive comisia decide: penalizarea ASC Corona 2010 Brasov cu 3.000 lei penalizare, termen de achitare 18.09.2015, pentru folosirea jucatoarei la pregatire fara acordul scris al echipei cu care este sub contract, conf. Art. 31.31, lit.a și sanctionarea sportivei CARTAS FLORENTINA CARMEN cu 1.000 lei penalizare, termen de achitare 18.09.2015, pentru participarea la pregatire cu alta echipa decat cea cu care are relatie contractuala, conf. Art. 31.1 lit b.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •