Social

Galerie foto+video: Aproximativ 700 posturi vacante oferite participantilor la Bursa generala a locurilor de munca

Galerie foto+video: Aproximativ 700 posturi vacante oferite participantilor la Bursa generala a locurilor de munca

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat, vineri, 20 aprilie 2018, începând cu ora 9.00, “Bursa generală a locurilor de muncă“. Această acţiune a avut loc în municipiul Brăila la Sala Polivalentă ”DANUBIUS”, în orașul Făurei la Casa de Cultură a Orașului Făurei, în orașul Însurăței la Casa de Cultura a Orașului Însurăței.

Pentru acest eveniment A.J.O.F.M. Brăila a contactat, peste 1200 angajatori, dintre care 65 au participat la bursă cu aproximativ 700 locuri de munca vacante.

În cadrul bursei au fost prezenți și reprezentanți ai Centrului Militar Judetean Braila – Biroul Informare Recrutare, care a prezentat oferta educationala a Ministerului Apararii Nationale pentru anul 2018, respectiv: ofiter filiera indirecta – 65 locuri; maistru militar filiera directa – 626 locuri; subofițer filiera directa – 360 locuri; subofiter filiera indirecta – 518 locuri.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dunărea” al Județului Brăila a promovat la acest eveniment profesiile din domeniul situațiilor de urgență și a popularizat oferta educațională în ceea ce privește recrutarea candidaților pentru admiterea la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” sau la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești-sesiunea 2018.

Au fost prezenți la bursa aproximativ 900 solicitanți de loc de muncă, dintre care circa 720 în municipiul Brăila, 115 în orașul Făurei și 50 în orașul Însurăței, iar peste 600 au fost selectați în vederea încadrării.

În vederea facilitării inserției pe piața muncii a absolvenților de învățământ, au participat la bursă elevi din anii terminali de la urmatoarele instituții de învățământ: Colegiul Economic „Ion Ghica” Braila, Colegiul Tehnic „Panai Istrati” Braila, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Braila, precum și două grupuri de copii din cadrul D.G.A.S.P.C. Braila – Complexul de tip familial “Universul Copiilor” și Complexul de tip familial “Surâsul Copilăriei”, care au intrat în contact direct cu angajatorii prezenți la bursă.

La această acțiune au fost prezente și persoane private de libertate propozabile pentru liberarea condiționata de la Penitenciarul Brăila și de la Centrul de Detenție Brăila-Tichilești, în scopul creării unor punți sociale între comunitate și acestea, existând posibilitatea obținerii unui loc de muncă după punerea în libertate; cunoașterea și conștientizarea instrumentelor de sprijin pentru viitoarea încadrare în muncă.

Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de agentie solicitantilor de loc de munca (pliante, brosuri, model CV EUROPASS).

De asemenea, au fost amenajate spații în care persoanele interesate au primit informații/sprijin din partea consilierilor agenției cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intenție, cursuri de formare profesională ce vor fi organizate de agenție pentru șomeri, precum și alte infomații privind domeniul nostru de activitate.

Persoanele participante au primit broșuri realizate în cadrul proiectului ”Fii activ la orice vârstă!”, implementat de ANOFM („Cum să îți dezvolți spiritul antreprenorial”, „Cum să depășești momentul pierderii locului de muncă”, “Cum să realizăm un bun CV”, „Cum să alegem anunțurile de angajare”, “Cum să alegi ce cursuri de formare profesională să urmezi”, “Cum să pregătim interviul de angajare”, “Cum să redactam o scrisoare de intenție”, „Cum să ne identificăm abilitățile și calitățile”, „Cum să profiți de beneficiile unei diplome de formare profesională”, „Cum să depășești momentul pierderii locului de muncă”), precum și alte materiale informative privind serviciile oferite de AJOFM Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •