Actualitate

Aproape 300 de autovehicule oprite in trafic si circa 400 de persoane legitimate de politistii braileni

Aproape 300 de autovehicule oprite in trafic si circa 400 de persoane legitimate de politistii braileni

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 8 şi 9 iunie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor de învăţământ, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Totdodată, aceştia au acţionat şi pe linia respectării prevederilor legale privind paza şi securitatea obiectivelor asigurate cu pază proprie sau prin societăţi specializate de pază.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 76 de unităţi de învăţământ şi societăţi comerciale, și au fost legitimate 391 de  persoane. De asemenea, au fost controlaţi 12 paznici şi au fost oprite în trafic 281 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 120 de şoferi.

De asemenea, polițiștii brăileni au constatat 102 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 36.900 de lei.

Dintre amenzile aplicate 71 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 25 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 3 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 3 la alte acte normative.

Totodată, în ziua de 08 iunie 2018, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate au acţionat pe raza municipiului Brăila, în special în zona şcolilor, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Cu această ocazie, au fost purtate discutii cu factorii de conducere ai unităţilor de învăţământ pentru identificarea elevilor problemă, în cauză, 2 elevi fiind consiliaţi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •