Actualitate

Aproape 300 de abateri constatate de polițiștii rutieri brăileni în ultima săptămână

Aproape 300 de abateri constatate de polițiștii rutieri brăileni în ultima săptămână

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 290 de abateri de la legislația rutieră şi au fost reţinute 23 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 10 – 16 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 299 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 18 permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 5 certificate de înmatriculare.

Vineri seara, în jurul orei 18:05, un bărbat, în vârstă de 51de ani, din judeţul Braşov, în timp ce conducea un autovehicul pe raza oraşului Făurei, a pierdut controlul volanului, părăsind partea carosabilă şi lovind un stâlp.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a şoferului. Acesta a fost  testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,58 mg/l. Șoferul a fost condus la spital pentru acordarea de îngrijri medicale şi recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în ziua de 14 septembrie, în jurul orei 18:40, un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din judeţul Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 87, din direcţia DN 2B către DN 22, nu a păstrat distanţa corespunzătoare şi a tamponat în partea din spate un alt autovehicul, condus regulamentar de către un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din municipiul Bucureşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că ieşeanul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că tânărul, în vârstă de 25 de ani avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,64 mg/l, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •