Politica

Antoneta Ioniță prezintă brăilenilor raportul de activitate pe ultima sesiune parlamentară

Antoneta Ioniță prezintă brăilenilor raportul de activitate pe ultima sesiune parlamentară

Deputatul liberal Antoneta Ioniță și-a prezentat raportul d activitate parlamentară în ultima sesiune parlamentară. În această perioadă deputatul PNL a avut 32 de propuneri legislative, 15 întrebări și interpelări adresate miniștrilor, nouă declarații politice, 14 luări de cuvânt în plen, zeci de ore de audiențe acordate la cabinetul parlamentar din Brăila și participarea la evenimente și întâlniri publice semnificative.

Medic de familie și fost șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Brăila, Antoneta Ioniță cunoaște bine hibele sistemului sanitar și dificultățile cu care se confruntă pacienții. Poate și de aceea, activitatea din această sesiune s-a concentrat pe remedierea unora dintre problemele sistemului sanitar, care afectează direct pacienții: criza citostaticelor, subfinanțarea asistenței medicale primare, desele disfuncționalități în sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dispariția medicamentelor generice de pe rafturile farmaciilor, rezolvarea situaţiei Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila și măsurile adoptat pentru achiziţionarea de ambulanţe noi, stadiul construirii Spitalului Regional de Urgenţă Brăila- Galaţi, problema rezidenţilor în specialitatea de expertiză medicală a capacităţii de muncă, în județul Brăila.

Una dintre cele mai importante și recente intervenții ale deputatului Antoneta Ioniță a vizat plafonul la medicamentele compensate. După o primă intervenție, ea a reușit să crească de la 700 la 900 de lei plafonul de venit al unei persoane pentru care statul suportă 90% din compensarea unei rețete. A urmat intervenția din luna iulie, după ce deputatul brăilean a constatat o anomalie, odată cu majorarea pensiilor.

[quote]În urma majorării pensiilor cu câțiva lei, milioane de pensionarii s-au trezit în situația de a încasa puțin peste 900 de lei, dar să piardă 40% din compensarea prețului la medicamente, mai exact de la 90%, la 50%. Am solicitat majorarea plafonului, iar presiunile exercitate de parlamentarii PNL și-au atins scopul și au  determinat Guvernul să ia în discuție situația pensionarilor și majorarea la 990 de lei a plafonului până la care ei beneficiază de compensarea cu 90% a prețului medicamentelor. Am spus de la început că majorarea punctului de pensie, fără alte măsuri compensatorii este o ipocrizie. Acest Guvern, cu o mână dă, iar cu două ia înapoi, însă important este să dea bine la statistici. Ar fi fost o adevărată lovitură pentru milioane de pensionari să plătească și mai mult pentru medicamente, în condițiile în care deja plătesc mai mult pentru alimentele de bază, pentru energie electrică și gaze[/quote], explică deputatul Antoneta Ioniță.

Tot în urma unei interpelări către ministrul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că îşi propune să dezvolte programele naţionale de sănătate pentru afecţiuni mintale şi neurologice degenerative. Una dintre marile bătălii rămâne sistemul medicinei de familie, atât de important, dar tratat cu atât de puțină responsabilitate de guvernanți.

Cu regret remarc faptul că Ministerul Sănătății nu pare a fi sensibil la soarta medicilor din sistemul de medicină de familie. Repetatele intervenţii pe care le-am avut în legătură cu subiectul subfinanţării acestui segment au fost tratate cu superficialitate, de o guvernare care a încălcat grav proiectul propus în campania electorală. În continuare, finanţarea echitabilă a medicinei primare va fi una dintre priorităţile mandatului meu. Cred cu tărie că doar prin educaţie şi un sistem de sănătate funcţional această societate îşi va recâştiga respectul de sine”, spune Antoneta Ioniță.

Parlamentarul liberal ține să le mulțumescă locuitorilor județului BRĂILA pentru sprijinul acordat și îi invită să urmărească activitatea sa parlamentară pe pagina de Internet a Camerei Deputaților (http: www.cdep.ro). Pe cei care doresc să intre în dialog direct, îi așteaptă la Cabinetul Parlamentar din Brăila, B-dul Independenţei nr. 8, Bloc B1, sc. 4, et. 1, jud. Brăila, iar comunicarea electronică se poate face la adresa de e-mail: antoneta.ionită@cdep.ro.

Știu că mulți dintre brăileni și-au pierdut încrederea într-o clasă politică dominată prea mult de interese personale. Înainte de a fi deputat, eu sunt mamă, sunt medic, sunt soție și știu ce înseamnă responsabilitatea cuvântului rostit și a promisiunii făcute. Vă asigur că nu mă duc la București în plimbare. Întreaga mea activitate din Parlamentul României înseamnă grijă pentru semenii mei și pentru problemelor lor. Înseamnă responsabilitate față de brăilenii care mi-au acordat încrederea și speranța lor. Vreau să mă uit cu seninătate în ochii fiecăruia, în ochii copiilor mei și în ochii propriei mele conștiințe și să simt că mi-am făcut datoria”, este mesajul deputatului liberal Antoneta Ioniță către brăileni.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •