Politica

Andreea Paul: Nimeni nu mai poate opri unificarea dreptei

Andreea Paul: Nimeni nu mai poate opri unificarea dreptei
Andreea Paul: Nimeni nu mai poate opri unificarea dreptei
Andreea Paul: Nimeni nu mai poate opri unificarea dreptei

 

Nimeni nu mai poate opri proiectul de fuziune al dreptei, afirmă prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul într-un comunicat de presă, adăugând că responsabilitatea unificării dreptei „nu trebuie delegată generaţiilor viitoare”, ci trebuie să devină un act hotărât al acestui prezent.

Andreea Paul, într-un comunicat de presă remis ProBrăila:

Responsabilitatea unificării dreptei nu trebuie delegată generaţiilor viitoare. O facem noi şi nimeni nu mai poate opri proiectul de fuziune al dreptei. Aşteptările electoratului PNL-PDL şi încrederea populaţiei întăresc fundaţia pe care se construieşte noua dreaptă unită şi o întreagă naţiune.

 Realitatea este că despre marea dreaptă se vorbește de 25 de ani, dar s-a ratat mereu acest deziderat. Dreapta a fost sub-mobilizată din cauza fragmentării. Pretenţiile prea mari, miile de scuze şi minţile obtuze au fost bariere vizibile. Ori, dacă vrei să faci proiecte istorice, sacrificiile personale sunt obligatorii.

Sunt mândră să fac parte din acest pas important pentru limpezirea şi reîmprospătarea spaţiului politic românesc.

Negocierile s-au intensificat şi evoluează chiar mai bine decât ne-am aşteptat iniţial.

 Calendarul arată în felul următor: în primul rând, până pe 15 iulie vom stabili statutul noii formaţiuni politice, programul politic şi protocolul de fuziune; în al doilea rând, va trebui testat atent candidatul la preşedinţie şi tandemul președinte-premier. Avem nevoie de un unic candidat, puternic şi credibil. Oamenilor le plac echipele care se înţeleg. Cercetarea pentru desemnarea numelui alianţei şi a prezidenţiabilului ne va livra rezultatele până pe 20 iulie. Candidatul unic al dreptei se va bate cu Ponta. Ponta se bazează pe trădători şi, la fel ca Năstase sau Geoană, se crede deja câştigător. La guvernare, PSD face multe nemernicii: legea amnistiei, a educaţiei, haosul fiscal, penalii, incompatibilii sau numirile aiuritoare sunt doar câteva exemple. Ponta nu are însă nicio problemă să se mintă şi pe sine însuşi. În al treilea rând, congresele PNL şi PDL de fuziune au fost decise pentru data de 26 iulie. Foarte probabil, tot pe 26 iulie, vom absorbi FC în PDL. Aşadar, Forța Civică va intra în proiectul de fuziune al dreptei prin absorbţie. În al patrulea rând, evenimentul de amploare pentru anunţarea candidatului va avea loc în luna august.

 Nu în ultimul rând, am stabilit şi măsuri tranzitorii, ca de exemplu conducere bicefală la nivel central şi local până în anul 2017. Armonizarea echipelor va fi un proces de durată care implică multă înţelepciune şi prospeţime.

În final, cred că un produs politic nou trebuie să aibă un nume nou. Sunt convinsă că orice problemă are şi o soluţie. Trebuie găsită cea mai atractivă denumire pentru români.

 

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •