ProBr

Anamaria Ionita vicecampioana nationala la 60 metri garduri

Anamaria Ionita vicecampioana nationala la 60 metri garduri
Anamaria Ionita vicecampioana nationala la 60 metri garduri
Anamaria Ionita vicecampioana nationala la 60 metri garduri

Sâmbătă și duminică au avut loc la București, în sala de atletism a Compelxului Sportiv Lia Manoliu, etapa finală a campionatului național de atletism pentru tineret și seniori și Cupa de Cristal la atletism. Anamaria Ioniță a obținut medalia de argint în proba de 60 metri garduri, iar Iulia Banaga a obținut medalia de bronz la aceiași probă, în clasamentul de la categoria tineret.

În proba de 60 metri plat feminin, Anamaria ioniță, sportivă cu dublă legitimare CSM Brăila/CSU Pitești, s-a clasat pe locul 5, cu timpul de 7.74 secunde, după ce în calificări a alergat în 7.71.

În proba de 400 metri plat, brăileanca Iulia Nicoleta Banaga, legitimată la LPS Brăila/CSM Onești, s-a clasat pe locul 11 în clasamentul general și pe locul 7 la tineret, cu timpul de 59.29.

În proba de 60 metri garduri Anamaria Ioniță s-a clasat pe locul 2 și a câștigat medalia de argint, cu un timp de 8.45 secunde, după ce în calificări a alergat în 8.50.

În aceiași finală, tânăra atletă brăileană, Iulia Banaga, proaspăt medaliată cu argint la Campionatul Balcanic de atletism pentru juniori 2 în proba de ștafetă 4×400 plat, s-a clasat pe locul 6 la general și pe locul 3 la tineret, câștigând astfel medalia de bronz la această categorie. La Campionatul Balcanic de săptămâna trecută, rezervat juniorilor 1, Iulia Banaga, pregătită de profesorul Daniel Nicolae Iorga, a fost lovită de o adversară la gardul al treilea și a pierdut din turaţie, trecând a şasea linia de sosire în proba de 60 metri garduri. 

O altă atletă brăileană, Adelina Mihaela Sandu, care acum concurează doar pentru CSM Onești, s-a clasat pe locul 7 în clasamentul general și pe locul 4 la tineret. sandu se află într-un vizibil regres după ce nu mai este antrenată de profesorul Nicolae Iorga.

Din punct de vedere al rezultatelor obținute la acest campionat indoor, pentru mine este foarte bine. Ținând cont de vârsta mea și de faptul că anul care a trecut a fost foarte obositor, rezultatele de acum sunt foarte bune. Să ajung acum aproape să îmi egalez recordul personal la 60 metri garduri este meritul celor doi antrenori din cariera mea, Irina Roată și Liviu Mihăilescu. Primul pentru că nu am fost suprasolicitată la vârsta junioratului și celălalt pentru răbdare și încredere, a spus Anamaria Ioniță.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •