Administratie

Amenzile prea mici ale Politiei locale nu-i sperie pe proprietarii care nu-si intretin imobilele

Amenzile prea mici ale Politiei locale nu-i sperie pe proprietarii care nu-si intretin imobilele

Poliția Locală Brăila desfășoară în permanență acțiuni de atenționare și sancționare a proprietarilor de imobile de patrimoniu care nu respectă legislația în vigoare privind întreținerea unor astfel de clădiri. În acest sens, în ziua de 7 august 2018, a fost sancționată contravențional, din nou, proprietara imobilului situat în Piața Traian nr. 4.

Proprietara acestui imobil, în vârstă de 60 de ani, locuiește în București și a mai fost, în anii anteriori, atât somată cât și amendată pentru neîntreținerea fațadei. Recent, de pe exteriorul clădirii au început să se desprindă bucăți de tencuială care pun în pericol siguranța trecătorilor.

La jumătatea lunii iunie a acestui an, Poliția Locală Brăila a luat măsura împrejmuirii zonei cu o bandă de delimitare iar pe numele proprietarei a fost emisă o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, potrivit cap. I, pct. B, alin.(1), lit.b din cadrul Anexei H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 actualizată cu modificările şi completările ulterioare, care prevede ca ,,neasigurarea potrivit legii a lucrărilor de reparaţii, zugrăvire şi vopsire a părţilor exterioare ale clădirilor, neînlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate, a geamurilor, precum şi neefectuarea altor lucrări de reparaţii şi întreţinere la faţadele imobilelor, creând astfel un aspect inestetic zonei respective  se sancţionează cu amendă de la 50 lei până la 200 lei”.

În cursul zile de marții, 7 august, pe numele proprietarei a fost emisă a nouă sancțiune contravențională în valoarea de 200 lei, și i s-a pus încă o dată în vedere să ia măsuri pentru repararea fațedei.

Deoarece imobilul reprezintă un real pericol pentru cetăţenii care trec prin zonă, proprietarei i s-a adus la cunoștință și faptul că, în conformitate cu prevederile Codului Civil Art. 1378 ,,proprietarul unui edificiu sau al unei construcţii de orice fel este obligat să repare prejudiciul cauzat prin ruina lor ori prin desprinderea unor părţi din ele, dacă aceasta este urmarea lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcţii”.

Tot în ziua de 7 august 2018, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au sancționat contravențional un bărbat în vârstă de 57 de ani, care locuiește în blocul SANAB situat pe strada G-ral Gheorghe Avramescu, pentru neîntreținerea igienei și curățeniei în imobil.

În fapt, apartamentul în care locuiește bărbatul este plin de mucegai și igrasie, care s-au infiltrat la apartamentele vecinilor, provocându-le stricăciuni și punându-le sănătatea în pericol. Bărbatul a fost amendat cu suma de 200 lei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •