Actualitate

”Ambulanta pentru literatura”, confundata cu ”ambulanta care fura copii”

”Ambulanta pentru literatura”, confundata cu ”ambulanta care fura copii”

Scene șocante au avut loc noaptea trecută, în Capitală. Psihoza celebrei ambulanţe fantomă care fură copii a făcut ca Doina Popescu -Brăila, o scriitoare din Brăila aflată într-o ambulanţă cu care voia să cutreiere ţara, în cadrul unui proiect profesional, a fost atacată de mai mulți bărbați și femei bătaie, majoritatea de etnie romă, în zona Gării de Nord din București. 

Atacatorii credeau că au de-a face cu celebra Ambulanţă ”negră” care fură copii au înconjurat vehiculul, gata să o linşeze pe femeie.

Scriitoarea Doina Popescu-Brăila, inițiatoarea turneului „Ambulanța pentru Literatură” prin intermediul căruia își promovează cărțile, a fost agresată de un grup de romi.

Deși scriitoarea a încercat să le explice despre ce este vorba, indivizii nu au vrut s-o asculte, devenind din ce în ce mai violenți. Numai intervenția polițiștilor și a mascaților a salvat-o pe scriitoarea Doina Popescu de furia agresorilor.

Doina Popescu-Brăila umblă de ceva timp prin țară cu un microbuz pentru a-și promova operele de creație, autovehicul inscripționat cu „Ambulanța pentru Literatură”. De curând, femeia și-a schimbat mașina cu una mai mare , iar noul microbuz nu este inscripționat. Autovehiculul folosit de Doina Popescu seamănă cu o ambulanță și are numere de înmatriculare provizorii de Brăila.

Miercuri seara, în jurul ore  23,30, scriitoarea a sesizat prin apel 112 faptul că a fost agresată de un grup de bărbaţi, pe o stradă din sectorul 1. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii Secţiei 3, iar din primele verificări s-a stabilit că femeia, care dormea într-o autospecială inscripţionată cu însemne specifice ambulanţei, staţionată în faţa unui imobil de pe raza sectorului 1, a fost lovită de cinci bărbaţi. Poliţiştii i-au identificat pe aceştia şi i-au condus la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru audieri

Mulţi dintre cei prezenţi au transmis live scenele pe Facebook, provocând o adevărată isterie pe reţeaua de socializare, dar între timp filmulețele au fost șterse.

Scriitoarea Doina Popescu-Brăila a refuzat transportul la spital, dar a primit îngrijiri medicale chiar în curtea secţiei de poliţie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •