Sport

Alexandru Toma a revenit in competitiile de dirt-track

Alexandru Toma a revenit in competitiile de dirt-track

toma alexandruLa sfârșitul săptămânii trecute, de la Sibiu, a avut loc etapa a III-a a Campionatului Național de dirt-track la seniori cât și etapele a II-a și a III-a la juniori, dar și prima ediție a Memorialului ”Ionel Pavel”. De la CSM Brăila, la competiția seniorilor au participat juniorul Andrei Popa și veteranul Alexandru Toma. La startul competiției de seniori s-au aliniat 16 sportivi, câte 5 din Ucraina şi România, 3 din Ungaria, 2 din Polonia şi unul din Bulgaria.

La juniori, Andrei Popa a câștigat atât etapa a doua cât și etapa a treia, iar un alt brăilean, Adrian Dragu s-a clasat pe locul 3 în ambele etape. Pe locul al doilea la juniori s-a clasat reprezentantul gazdelor, Dragoş Mosz, iar pe al treilea brăileanul Adrian Dragu. Alexandru Dragu și Ștefan Căpităneanu, ambii de la CSM Brăila, s-au clasat pe locurile 4, respectiv 5. Revenit în competiție după ce își anunțase retragerea, Alexandru Toma a adunat 8 puncte în această etapă și s-a clasat pe locul 7. Toma a câștigat manșa a doua și s-a clasat pe locul 2 în manșele 13 și 18. La seniori, Andrei Popa a acumulat 3 puncte, cu un loc 2 în manșa a 9-a și un loc 3 în manșa a 17-a.

După primele 20 de manşe, pe primele trei locuri s-au situt reprezentanţii Ucrainei, Stas Melnychuk – 16 puncte, Vitalii Lysak -15 puncte, Dmitro Mostovic -14 puncte. Primii doi clasați s-au calificat direct în finală, iar Dmitro Mostovic, Adrian Gheorghe de la CSTA Bucureşti, bulgarul Chavdar Cernev şi polonezul Maksym Rososhchuk au alergat în semifinală pentru a accede în finala etapei de la Sibiu. În finala primei ediţii a memorialului „Ionel Pavel” Stas Melnychuk din Ucraina s-a clasat pe primul loc, urmat de Vitalii Lysak și Adrian Gheorghe. În clasamentul care contează pentru campionatul național, pe primul loc s-a clasat Adrian Gheorghe, urmat de tatăl său, Marian Gheorghe, Fogaș Imre senior și Alexandru Toma.

După 3 etape în clasamentul campionatului național pe primul loc se află Adrian Gheorghe cu 40 puncte, urmat de Marian Gheorghe cu 33 de puncte și Fogaș Imre senior cu 25 de puncte. Brăileanul Gheorghe Stănel, care n-a participat la etapa a III-a, se află pe locul 5 cu 17 puncte, iar Alexandru Toma, cu o singură etapă în care a participat, se află pe locul 8 cu 8 puncte. La juniori, după 3 etape pe primul loc se află Andrei Popa cu 19 puncte, urmat de sibianul Dragoș Moosz cu 16 puncte și Adrian Dragu cu 10 puncte.

Pentru fiecare punct organizatorii au oferit câte 15 euro, iar la finalul memorialului primului clasat i s-a oferit un premiu de 350 de euro. Locul al doilea a fost premiat cu 250 de euro, iar al treilea cu 100 de euro.
La sfârșitul acestei săptămâni ar fi trebuit să aibă loc la Brăila etapa a IV-a și a V-a a campionatului național de dirt-track, dar au fost amânate din nou pentru perioada 26-28 august 2016.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •