Silviu Mares 2 decembrie 2012
Alexandru Nazare, un posibil parlamentar de Braila (III)

Alexandru Nazare, un posibil parlamentar de Braila (III)Orice om politic, daca este serios si doreste, cu adevarat, sa acceada in legislativul tarii, nu poate sa evite a discuta si a face propuneri, cat mai pertinente, privind sistemul de sanatate. Sistem foarte bolnav, inca, in Romania.

Pentru ca Alexandru Nazare si-a luat, in mod cat se poate de ferm, misiunea de a convinge brailenii din Colegiul 2 pentru Camera Deputatilor din Braila, ca el chiar doreste sa-i reprezinte cu cinste in acest for, sa le reprezinte interesele si doleantele, si-a propus, deci, si un program minimal de sprijinire a sistemului de sanatate din municipiul nostru.

Plecand de la premisa ca dezvoltarea unui oras, a unei comunitati, oricare ar fi ea, nu se poate realiza decat cu oameni sanatosi, ceea ce isi doreste si pentru Braila, Alexandru Nazare este constient de faptul ca nimic nu se poate face fara bani.

Asadar, sistemul de sanatate trebuie, mai intai, finantat, prin diversificarea surselor, pentru dotarea cu aparatura moderna a spitalelor, astfel incat brailenii sa poata avea acces la servicii medicale cel putin decente.

Printre propunerile sale, de un real interes sunt sprijinirea autoritatilor locale, pentru infiintarea unui centru pentru alimentatie sanatoasa si combaterea obezitatii infantile, imbunatatirea sistemului de primiri urgente si ambulante, prin atragerea de capital privat, precum si infiintarea unor cabinete medicale si stomatologice in fiecare scoala si liceu, cu finantare de la bugetul Ministerului Sanatatii.

Alexandru Nazare abordeaza, in convorbirile sale cu numerosi cetateni ai Brailei, fie ca acestea au loc in intalnirile de pe strada sau din piete, cand are intelepciunea de a asculta, cu rabdare, opiniile tuturor, fie ca sunt retele de socializare, tip facebook, si un alt subiect, foarte sensibil pentru orasul nostru: cel al turismului.

Oras multisecular, cu o istorie unica, mentinuta in actualitate de un nationalism local de apreciat, cu o pleiada de oameni deosebiti, fie ca ne referim la literatura, la muzica, la filosofie, la medicina si la multe altele, oameni care au dus peste tot, prin lume, numele Brailei, municipiul nostru ar fi putut deveni un punct de referinta pe traseele turismului.

Din pacate, faptul ca multi dintre cei care s-au aflat, pentru diferite perioade, in fruntea administratiei locale, nu si-au indeplinit misiunea de a promova si de a apara zestrea care ne-a fost transmisa de catre inaintasi, multe cladiri, de exemplu, s-au deteriorat, au ajuns ruina si spatii in care megiesii arunca gunoaiele de zi cu zi.

Cu toate acestea, Alexandru Nazare are curajul de a propune brailenilor un proiect ambitios, care, desigur, poate fi combatut de catre negativisti, dar poate fi si o varianta a (re)cunoasterii Brailei ca un loc in care legenda se imbina perfect cu o realitate palpabila.

Proiectul se refera la nominalizarea Brailei drept Capitala Culturala Europeana.

Este el un proiect ambitios, este el un proiect nebunesc? Asa ar parea, la o prima vedere. Asa ar parea, daca vom continua sa ne multumim cu ceea ce avem, adica foarte putin. Asa ar parea, daca ne-ar fi lene sa miscam treburile, daca nu ne deranjeaza praful, si mizeria, si nesimtirea unora. Asa sa fie?

In sprijinul propunerii sale, Alexandru Nazare vine cu mai multe solutii de transformare a Brailei in, de ce nu, Capitala Culturala Europeana.

Ar fi, in primul rand, proiectele de reabilitare si restaurare a monumentelor istorice, cate au mai ramas, a zonei cunoscute drept Centrul vechi, odata cu acordarea de facilitati fiscale proprietarilor cladirilor si atragerea, de catre autoritatile locale, de fonduri europene, care sa dea acel impuls economic de care este atata nevoie.

Ar mai fi vorba despre modernizarea infrastructurii de turism, prin amenajarea unui port turistic, a unei promenade si a unei piste pentru biciclete pe malul Dunarii, dar si reducerea numarului de taxe si acordarea de facilitati pentru operatorii de servicii turistice in orasul nostru. Avantajele, immediate si de perspectiva, sunt imense.

Alexandru Nazare propune. Cetatenii Brailei, cei din Colegiul 2, vor decide. Pe 9 decembrie.

Comentarii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.