Politica

Alexandru Nazare, un posibil parlamentar de Braila (II)

Alexandru Nazare, un posibil parlamentar de Braila (II)

Alexandru Nazare, un posibil parlamentar de Braila (II)„Eu respect Braila”

 

Cu acest slogan si-a inceput campania electorala candidatul ARD Braila, pentru colegiul 2, Camera Deputatilor, Alexandru Nazare. Ridiculizat de catre unii, apreciat de catre altii, sloganul nu este nici mai bun, nici mai rau decat cele ale altor politiceni, care s-au inscris in aceasta competitie politica.

Dar pe ce se bazeaza Alexandru Nazare, atunci cand afirma ca „Eu respect Braila”?

In primul rand, fapt mai putin cunoscut, dar si mai rar pentru multi dintre contracandidatii sai, este faptul ca Alexandru Nazare a si facut ceva pentru Braila, pe vremea cand inca nici nu era vorba sa candideze aici, pentru un fotoliu de parlamentar.

In calitatea pe care a avut-o, pentru scurt timp, in acest an, de Ministru al Transporturile si al Infrastructurii, Alexandru Nazare a reusit sa atraga finantari din fonduri europene, de 100 de milioane de euro, pentru cateva obiective brailene: modernzarea Garii din Braila, lucrate inceputa, cu termen de finalizare in anul viitor (13 milioane de euro), refacerea infrastructurii de transport  naval, care se refera la modernizarea cheiului danelor 23 si 25 din Portul Braila, implementarea unui sistem performant de monitorizare a traficului, introducerea sistemului de colectare a deseurilor generate de nave in porturi, care au ca termen de executie perioada 2012 -2017 (80 de milioane de euro), precum si extinderea retelei europene de transport, prin introducerea rutelor Braila-Buzau si Constanta-Tulcea-Braila-Galati.

 Braila are nevoie de o crestere economica sanatoasa

Pentru ca municipiul si judetul Braila continua intr-o stagnare economica paguboasa, care afecteaza nu numai societatile comerciale, ci si pe locuitori, Alexandru Nazare apreciaza ca, imediat, este necesara o relansare a acestei zone.

Cum poate fi implementata o asemenea relansare economica a Brailei? In primul rand, prin reducerea taxelor si a impozitelor, care vor aduce, in sine, o dezvoltare economica durabila si, desigur, locuri de munca pentru prea multii someri ai Brailei.

Astfel, candidatul ARD va sustine o reducere a cotei unice de impozitare, de la 16 la suta la 12 la suta, masura care ar aduce mai multe investitii straine la Braila, reducere care se va regasi si in buzunarele brailenilor, care vor plati mai putini bani la stat.

Totodata, ca parlamentar, Alexandru Nazare va solicita forului legislativ al tarii reducerea numarului de impozite si de taxe, aferente functionarii mediului privat, la maximum 10, masura care se va regasi, benefic, in activitatea agentilor economici locali.

Daca va primi mandatul de deputat din partea cetatenilor Brailei, Alexandru Nazare va propune Parlamentului viitor un set de acte normative, care sa cuprinda atat cresterea salariului minim la 850 de lei, incepand chiar de anul ce vine, si la 1.000 de lei, din 2015, cat si reducerea CAS cu 5 la suta din contributia angajatorului, incepand cu anul 2015, aceste propuneri, evident, ducand la asigurarea unui nivel de trai mai decent pentru braileni si la incurajarea angajatorilor sa plateasca taxele angajatilor, reducandu-se, astfel, munca la negru.

Piata muncii decide, nu iluziile unora

Ca in multe alte parti, de-altfel, nici Braila nu se poate lauda cu sistemul sau actual de invatamant. Nu este vorba, aici, despre calitatea educatorilor si nici despre straduinta, in ale invataturii, a elevilor. Cei mai buni tineri pleaca, pentru ca nu-si gasesc, dupa terminarea studiilor, un loc de munca decent pe aceste meleaguri. Si aceasta se imtampla pentru ca sistemul de invatamant nu tine cont de cerinta pietii muncii, autoritatile locale nevenind in intampinarea tinerilor cu un program coerent de dezvoltare, pe mai multi ani, prin care sa se stie, cu precizie, de ce meserii va fi nevoie in viitor, astfel incat absolventii diverselor forme de invatamant sa isi gaseasca mult mai repede un loc de munca si sa nu mai treaca direct, de pe bancile scolii, la somaj.

Alexandru Nazare considera ca este neaparata nevoie de atragere de fonduri, pentru dotarea si modernizarea unitatilor de invatamant de toate gradele, de la gradinita a liceu, intr-o continuitate benefica tineretului Brailei.

Facilitatile fiscale pentru angajatorii care asigura gradinite proprii pentru copiii celor angajati, incheierea de parteneriate intre elevi, scoli si companiile care vor solicita forta de munca viitoare, astfel incat tinerii sa invete meserie inca depe bancile scolii, sau sprijinirea sociatatilor comerciale care solicita angajarea stabila a tinerilor dupa terminarea studiilor, sunt doar cateva dintre solutiile viabile pe care candidatul ARD Braila Alexandru Nazare le vede ca perfect posibile.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.