ProBr

Alege sa fii voluntar

Alege sa fii voluntar
Alege sa fii voluntar
Alege sa fii voluntar

Proiectul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – „Salvator din pasiune” – continuă și în acest an la nivel naţional. Noutatea pentru această etapă o reprezintă faptul că înscrierile se pot face oricând, fără a mai fi condiţionate de un număr limitat de locuri.

Interesul crescut pe care cetăţenii l-au manifestat încă de la lansare, a condus la reanalizarea posibilităţilor instituţionale şi identificarea soluţiilor care să permită înscrierea tuturor celor care doresc să se alăture echipajelor de intervenţie în misiunile specifice.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a demarat etapele ce presupun recrutarea şi înscrierea solicitanţilor, pentru ca ulterior analizării dosarelor să fie încheiate contractele de voluntariat aferente.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila – www.isubraila.eu.

Programul urmăreşte valorificarea şi susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:

– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;

– apt din punct de vedere medical;

– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;

– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

În anul 2016, au parcurs programele de pregătire un număr de 6 voluntari.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •