Actualitate

Alcoolul la volan și conducerea fără permis, infracțiuni rutiere aproape zilnice

Alcoolul la volan și conducerea fără permis, infracțiuni rutiere aproape zilnice

Cele mai grave infracțiuni rutiere pe care polițiștii le constată sunt șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului, dar și cei care sunt depistați la volan chiar dacă nu dețin permis de conducere sau au permisul suspendat. Aproape în fiecare zi a pe drumurile din municipiu și județ polițiștii depistează astfel de cazuri.

Sâmbătă, 6 aprilie a.c., în jurul orei 19:40, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Viziru, în timp ce conducea o autoutilitară pe DE 584.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o concentrație de 0,43 mg/l alcool, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Duminică după amiază, la ora 18:00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din comuna Ulmu, în timp ce conducea un vehicul pe raza localităţii de domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tănărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, brăileanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o concentrație de 0,50 mg/l alcool, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot duminică, în jurul orei 01:50, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca l-au oprit în trafic, pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din oraşul Făurei, în timp ce conducea un vehicul pe DN 2B.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o concentrație de 0,65 mg/l alcool, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •