Actualitate

Alcoolul la volan, pericol pe soselele din Braila

Alcoolul la volan, pericol pe soselele din Braila
Alcoolul la volan, pericol pe soselele din Braila
Alcoolul la volan, pericol pe soselele din Braila

La data de 15.06.2016, ora 15:00, poliţişti de la Poliţia Făurei și secția de poliție rurală arondată l-au depistat, pe o stradă din comuna Surdila Greci, pe un localnic de 54 de ani, care conducea autoturismul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat că avea în aerul expirat 1,14 mg/l alcool pur, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Făurei, pentru a-i fi prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot miercuri, 15 iunie, la ora 15:40, un brăilean de 62 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe Şoseaua Râmnicu Sărat, din municipiu, a lovit în partea din spate autoturismul condus de către un brăilean de 57 de ani.

În urma evenimentului, ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest,  rezultatul, în cazul primului, fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie, şi apoi i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În urma coliziunii nu au rezultat victime.

În aceeași zi, la ora 16:55, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Ianca, care se afla în exercitarea serviciului de supraveghere a traficului rutier, pe DN 2B, în localitatea Ianca, a oprit pentru control autoturismul condus de către un localnic, în vârstă de 54 de ani.

Deoarece acesta emana miros de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o îmbibaţie alcoolică în aerul expirat de 0,50 mg/l.

A fost condus la Spitalul Făurei, în vederea recoltării de probe biologice şi stabilirii alcoolemiei, şi apoi i-a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data de 15 iunie, ora 23:10, un tânăr de 27 de ani, din comuna Gropeni, fără să deţină permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule, a condus un moped neînregistrat, pe raza localităţii de domiciliu, şi, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul vehiculului şi a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni corporale.

Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgență Brăila, pentru îngrijiri medicale, nerămânând internat.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat o concentraţie alcoolică de 0,57 mg/l, refuzând să se supună măsurii de prelevare probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei exacte.

Poliţişti de la Biroul Rutier au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere şi refuzul prelevării de mostre biologice.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •