Politica

Al treilea candidat la sefia PDL

Al treilea candidat la sefia PDL
Al treilea candidat la sefia PDL
Monica Larisa Macovei

*europarlamentarul Monica Macovei a intrat in lupta cu Blaga si Udrea* motiunea „Reformistii” are 100 de sustinatori*

Duminica 24 februarie, europarlamentarul democrat liberal, Monica Larisa Macovei, si-a anuntat candidatura la presedentia PDL in cadrul Conventiei Nationale Extraordinare, programata in data de 23 martie, de la ora 10.00, la Centrul Expozitional Romexpo. Motiunea cu care intra in lupta Monica Macovei se numeste „Reformistii” si se adreaseaza „clasei de mijloc, Romaniei vrednice”.

„Vrem sa fim un exemplu pentru clasa politica romaneasca. Vrem sa facem o Opozitie puternica, nu una constructiva si tovaraseasca. PDL nu trebuie sa se livreze stangii”, a declarat aceasta. Monica Macovei si sustinatorii motiunii ei isi doresc “un PDL reformat si o conducere credibila, cu standarde etice care sa se aplice permanent, nu numai inainte de alegeri”. “PDL nu poate fi condus de oameni care nu sunt o speranta pentru viitor, care nu sunt credibili, care nu au viziunea si capacitatea de a atrage electoratul caruia ne adresam, Romania vrednica”, a spus aceasta.

Macovei spune ca va demisiona din Parlamentul European daca va castiga alegerile interne, ceea ce ne face sa credem ca “Titiu”, alias Constantin Dumitriu, fostul presedinte al PDL Braila si actual secretar executiv in BPN, o va vota si cu mainile si cu picioarele pe Macovei, pentru a ajunge si el din nou la Bruxelles. Fosta ministra a justitiei in Guvernul Tariceanu a raspuns astfel comentariilor lui Vasile Blaga, care a spus ca „partidul nu poate fi condus prin corespondenta”.

Daca la precedentele alegeri din 2011 “reformistii” nu au reusit sa adune cele 35 de semnaturi necesare pentru a prezenta o motiune, acum spun ca au deja peste 100. Pe de alta parte, europarlamentarul Cristian Preda a declarat ca reformistii au ceva temeri cu privire la organizarea Conventiei, forul in care vor avea loc alegerile, temeri pe care si le-au exprimat de altfel si la Consiliul National de Coordonare de sambata, cand au sustinut ideea unei Conventii la care sa participe toti alesii PDL, iar o treime dintre delegati sa fie membrii simpli, fara nici o demnitate publica. Grupului Macovei i s-au alaturat pentru aceste alegeri, Teodor Baconschi, fost ministru de externe in guvernul Boc, si Adrian Papahagi.

La presedintia PDL si-au mai anuntat pana in prezent candidaturile Vasile Blaga si Elena Udrea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.