ProBr

Al patrulea dosar penal în Brăila pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Al patrulea dosar penal în Brăila pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Astăzi, 08.04.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 1640 de persoane, aflate în izolare voluntară la domiciliu și 448 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Menționăm că 3.429 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 180 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. De asemenea, conform raportării DSP Brăila, în prezent, sunt 14 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, din care 2 cazuri au fost declarate vindecate. Ultimele 3 cazuri sunt medici cu domiciliul în Brăila, dar care lucrau la spitale din Galați.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila informează că, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 25 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 870 de persoane, în 647 de locații, și au fost supuse controalelor 72 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 150.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 51 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.

De asemenea, polițiștii au depistat 2 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi, în valoare totală de 22.000 de lei, și au fost conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Tot ieri, polițiștii au întocmit si un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și continuă cercetările față de un tânăr care a părăsit instituția de carantină, acesta fiind depistat la scurt timp și reintrodus în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Precizăm faptul că, de la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 3.163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.767.000 de lei, și au întocmit 4 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •