Silviu Mares 9 ianuarie 2014
Administratorul special al Laminorul Braila, revocat din functie
Administratorul special al Laminorul Braila, revocat din functie
Administratorul special al Laminorul Braila, revocat din functie

Laminorul Braila, societate aflata in insolveta de anul trecut, va avea un nou administrator special, dupa ce Manuela Bamiopol, care ocupa aceasta functie, a solicitat sa fie revocata din functie, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Candidaturile pentru functia de administrator pot fi depuse timp de 15 zile de la publicarea anuntului de revocare a fostului administrator, la sediul companiei brailene.
Societatea comerciala din Braila a traversat in ultimii ani mai multe perioade dificile, fiind implicata in mai multe scandaluri, cel mai recent fiind cel in care s-a consemnat un prejudiciu adus companiei de 477.215,654 lei, in urma furtului unor materiale. In luna septembrie 2012, conducerea SC „Laminorul” SA Braila a reclamat furtul a 188,622 tone de profile noi in valoare de aproape 500.000 de lei, societatea reusind sa recupereze doar 43,338 tone din aceste profile, gasite in curtea SC „Remat” SA Braila. Administratorul „Remat” SA a precizat ca a achizitionat in mod legal bunurile de la SC „Egemar Clasic” SRL Constanta si ca a revandut o parte catre SC „Andora Roterm” SRL Iasi.
Laminorul Braila este o companie specializata in producerea de profile laminate la cald care a apartinut, pana in februarie 2013, grupului rus Mechel. Atunci, rusii de la Mechel au vandut pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le detineau in Romania, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa. Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.
Laminorul Braila a fost infiintata 1924 sub numele de Intreprinderile Metalurgice Dunarene Braila si a avut ca profil initial producerea de sarma trefilata, cuie si balamale. Laminorul Braila a fost cumparata in iulie 2006, de la AVAS, de catre SC „Donau Commodities” SRL Bucuresti, singura companie care a depus oferta de cumparare, cu suma de 17,5 milioane de euro. In anul 2010 compania Donau Commodities a fost cumparata de grupul rus Mechel cu aproximativ 9,4 milioane de euro.

Toti cei 380 de angajati care mai ramasesera la Laminorul Braila dupa trecerea in insolventa au primit preaviz de concediere incepand cu 15 august. Veniturile Laminorul Braila au scazut de cinci ori in primele noua luni din 2013, de la 213,5 milioane lei la 42,5 milioane lei, iar pierderile s-au redus de 2,3 ori, la 26,8 milioane lei, de la 63,5 milioane lei in perioada similara din 2012. Cheltuielile companiei s-au diminuat de patru ori, la 69,3 milioane lei, de la 277 milioane lei in primele noua ale anului 2012.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.