Actualitate

Administratorii unei firme din Ianca trimisi in judecata pentru coruptie

Administratorii unei firme din Ianca trimisi in judecata pentru coruptie
Administratorii unei firme din Ianca trimisi in judecata pentru coruptie
Administratorii unei firme din Ianca trimisi in judecata pentru coruptie

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, în data de 26 februarie 2016, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Viorica Bîgiu, Radian Lipan și  SC Raddial Service SRL Ianca, pentru infracțiuni de corupție pe legea 78/2000. 
BÎGIU VIORICA, administrator al S.C. Radiall Service SRL, la data săvârșirii faptelor, a fost trimisă în judecată cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (trei acte materiale),
LIPAN RADIAN VALENTIN, administrator împuternicit al SC Radiall Service SRL, la data săvârșirii faptelor, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii și tentativă de înșelăciune.
S.C. RADIALL SERVICE SRL, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, tentativă de înșelăciune. 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că la data de 15 mai 2014, inculpata Bîgiu Viorica, în calitate de administrator al S.C. Radiall Service SRL, a completat, semnat și depus mai multe documente false la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Neamț, în vederea acordării sprijinului financiar pe anul 2014, în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru un teren de 3,15 ha.
Ca urmare a acestor demersuri ale inculpatei, firma respectivă a încasat nelegal, pentru campania din anul 2014, suma totală de 6.634, 49 lei, din care 5.808, 89 lei din bugetul Uniunii Europene (Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA) și 825, 60 lei din bugetul național.
În aceeași manieră a procedat și inculpatul Lipan Radian Valentin, în calitate de administrator împuternicit al S.C. Radiall Service SRL, în cadrul schemei de plată unică pe suprafață pe anul 2015, în legătură cu aceeași suprafață de teren, subvenția nefiind acordată până în prezent.
În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui autoturism aflat în proprietatea inculpatei Bîgiu Viorica.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •