Actualitate

Activitatea polițiștilor de frontieră brăileni în anul 2018

Activitatea polițiștilor de frontieră brăileni în anul 2018

Pentru personalul din cadrul structurilor poliţiei de frontieră din judeţul Brăila, anul 2018 a reprezentat o perioadă în care s-au depus eforturi deosebite pentru îndeplinirea atribuţiilor la toate nivelurile şi realizarea standardelor de calitate în domeniile ce revin poliţiei de frontieră: controlul frontierelor şi cooperarea poliţienească, combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, evaziunii fiscale, asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona de frontieră şi nu în ultimul rând combaterea faptelor de corupţie din rândul personalului propriu.

Pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi a infracţiunilor conexe, la nivelul structurilor poliţiei de frontieră de pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila au fost constatate 81 de infracţiuni. Urmare a măsurilor întreprinse au fost confiscate 30.894 pachete ţigări, 242 kg tutun şi 329 litri de alcool.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, au efectuat anul trecut percheziţii domiciliare la două adrese de pe raza municipiului Brăila, la persoane despre care existau informaţii că au preocupări în sfera contrabandei cu ţigări.

În data de 28 martie 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea unor persoane care aveau preocupări pe linia contrabandei cu produse din tutun.

În urma documentării activităţilor infracţionale, în perioada februarie – martie 2018, sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au stabilit că cetăţenii români O.V. şi I.M., în vârstă de 58, respectiv 47 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Brăila, desfăşoară activităţi de colectare, transport, depozitare şi comercializare de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.

Astfel, în data de 28 martie 2018, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, în baza autorizaţiilor emise de către Judecătoria Brăila, au desfăşurat două percheziţii la domiciliile persoanelor suspecte.

În urma percheziţiilor a fost descoperită şi reţinută cantitatea totală de 98.020 ţigarete diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi fără timbru de acciză, în valoare totală de 24.775 lei.

În cauză, faţă de cele două persoane sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni asimilate infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •