Actualitate

Acțiunile nocturne ale polițiștilor au depistat doi tineri aflați la volan fără a deține permis de conducere

Acțiunile nocturne ale polițiștilor au depistat doi tineri aflați la volan fără a deține permis de conducere

În perioada 25-31 ianuarie a.c., polițiștii brăileni au acționat pe principalele artere rutiere de intrare în municipiul Brăila, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor infracţionale și reducerea accidentelor rutiere.

Zilnic, în intervalul orar 01:00-04:00, polițiștii brăileni acţionează, în sistem integrat, pe principalele artere rutiere de intrare în municipiul Brăila, cu efective din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi acţiuni speciale.

Aceștia desfăşoară acţiuni specifice pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, precum şi a celor urmărite în temeiul legii.

De asemenea, polițiștii rutieri au ca principal obiectiv și reducerea numărului accidentelor rutiere cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, în perioada 25-31 ianuarie a.c., polițiștii au efectuate 28 de filtre, ocazie cu care au constatat două infracțiuni și 35 de contravenții, pentru care au aplicat amenzi, în valoare totală de 18.305 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În noaptea de joi spre vineri, a ora 02:30, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică i-au observat în trafic, pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila, pe doi tineri, cu vârste de 20 și 22 de ani, din Brăila, în timp ce se deplasau cu un autoturism.

Aceștia au fost urmăriți și opriți în parcarea interioară a unui bloc, constatându-se că șoferul, în vârstă de 20 de ani, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot în noaptea aceea, la ora 02:38, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic, pe DE 584, la intrarea în municipiul Brăila, pe un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din comuna Tufești, în timp ce se deplasa cu un autoturism.

Deși polițiștii au efectuat semnal de oprire, șoferul şi-a continuat deplasarea, fiind urmărit și oprit în scurt timp în zona stațiunii Lacu Sărat.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor doi șoferi polițiștii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •