Stiri

Actiuni de verificare a legalitatii comertului cu produse din carne

Actiuni de verificare a legalitatii comertului cu produse din carne
Actiuni de verificare a legalitatii comertului cu produse din carne
Actiuni de verificare a legalitatii comertului cu produse din carne

Aceste activitati urmaresc reducerea furturilor de animale, verificarea modului de respectare a legislatiei privind sacrificarea si comercializarea animalelor. Verificarea legalitatii privind transporturile de animale, legalitatea operatiunilor derulate de societatile comerciale care desfasoara activitati de valorificare a carnii si subproduselor din carne, privind respectarea legislatiei sanitar veterinare, precum si respectarea prevederilor legale privind traficului rutier in zonele aglomerate.

In primele 3 zile de la demararea actiunii, 120 politisti de ordine publica, de politie rutiera si ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, impreuna cu 7 reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor, au efectuat controale la 24 de societati comerciale si in 10 piete agro-alimentare si 5 targuri si oboare, au actionat in 33 de filtre, instituite pe arterele rutiere din municipiu si judet, si au verificat in trafic 789 de autoturisme si autovehicule de transport animale, carne si produse din carne.
„Fortele participante au constatat 25 de contraventii, 10 pentru incalcari ale prevederilor H.G. 984/2005, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, 4 conform prevederilor Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 11 conform alor acte normative”, ne-a declarat Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.
De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii 200 kg produse din carne si 16 carcase din carne de miel, in valoare totala de 2.400 de lei, pentru care comerciantii nu detineau documente legale de provenienta.
Reamintim ca, in perioada 29 aprilie- 4 mai 2013, ofiteri si agenti de ordine publica, politie rutiera si investigarea fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, impreuna cu reprezentanti din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila desfasoara activitati specifice pentru prevenirea si combaterea furturilor de animale si identificarea persoanelor care sacrifica si comercializeaza ilegal animale, pentru verificarea legalitatii transportului de animale vii si produse din carne, precum si pentru respectarea legislatiei incidente in domeniul sacrificarii animalelor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.