Sport

Actiuni de promovare a rugbyului la Braila

Actiuni de promovare a rugbyului la Braila
Actiuni de promovare a rugbyului la Braila
Actiuni de promovare a rugbyului la Braila

Duminica trecută, pe terenul Municipal din Galați, s-a desfășurat jocul de rugby dintre echipele RCM Galați și RC Brăila, contând pentru etapa a V-a din returul Campionatului Național de Juniori II –Comitetul Regional Moldova –Sud.

A fost un meci dominat de echipa galățeană care a atacat mereu, brăilenii încercând să facă față unei echipe mult mai experimentate și cu un stagiu comun de pregătire de aproape trei ani. Atât în prima repriză cât și în a doua, gălățenii au reușit să înscrie multe eseuri, uneori cu destulă ușurință astfel că scorul final a fost 66-0 (38-0).

Antrenorul Apostol Gheorghiță, în dorința de a pregăti echipa pentru viitor a introdus în teren mulți jucători foarte tineri față de adversarii lor, în ideea acomodării cu competiția, dar și a verificării modului cum jucătorii se adaptează la un meci oficial. Astfel, cu nouă jucători născuți în 1998 a fost greu să facă față unei echipe mature, în care toți jucătorii erau nascuți în 1996, deci cu doi ani mai mari.

Cauza principală a rezultatelor slabe din campionatul recent încheiat o constituie lipsa de continuitate atât în participare la competiții (componența echipei fiind mereu în schimbare) cât și lipsa de seriozitate a unor jucători în ceea ce privește procesul de antrenament. Trebuie reamintit și faptul că toate celelalte grupări rugbystice cu care RC Brăila s-a întrecut în competiții au formate echipele din jucători grupați în aceeași unitate școlară, cu același program școlar (la Galati de exemplu, în cadrul Colegiului Național Traian Vuia exista câte o clasă de rugby pe fiecare an de studiu, de la clasa a 9-a până la a 12-a).

În acest meci pentru RC Brăila au evoluat: Pîrlog, Bardă, Banu, Grigore, Boitasi, Chioreanu, Dobrin, Jărlăianu, Decu, Gheorghe, Conciu, Ichim, Dima, Palade, Coman. Au mai jucat: Efteni, Crăciun, Ion Vasile, Nedelcu, Băcanu.

RC Brăila a încheiat competiția pe ultimul loc într-o grupă de șase echipe, cu un singur punct, grupa fiind câștigată de echipa din Gura Humorului.

Duminică 1 iunie, de la ora 10.00, Rugby Club Brăila, președinte profesor Dan Lucian Niculescu, organizează Cupa 1 iunie la rugby-tag, la care vor participa 6 echipe de la școli generale din Brăila. Pe 8 iunie, de la ora 11.00, RC Brăila va organiza Cupa Primăverii – rugby în 7, cu participarea echipelor din Buzău, Galați și Brăila.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •