Actualitate

Actiuni de preventie ale politistilor braileni

Actiuni de preventie ale politistilor braileni
Actiuni de preventie ale politistilor braileni
Actiuni de preventie ale politistilor braileni

În zilele de 19 şi 20 februarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi Poliţiei oraşelor Ianca şi Făurei, de la secţiile de poliţie rurală şi posturile de poliţie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor, au acţionat în zona discotecilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă şi pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, precum şi pentru prevenirea şi combaterea comiterii de infracţiuni sau contravenţii.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 22 de unităţi comerciale şi societăţi tip discotecă şi cafe-bar, au legitimat 96 persoane, dintre care 63 au fost percheziţionate corporal sumar, au controlat în trafic 52 de autovehicule şi au destrămat două grupuri de persoane suspecte.

Poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.315  lei, 15 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 14 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi una conform unui alt act normativ.

Vineri, 19 februarie, poliţişti de la Biroul Proximitate au desfăşurat activităţi specifice pentru menţinerea unui climat de siguranţă civică în zona a 3 unităţi şcolare din municipiul Brăila, pentru identificarea elevilor care absentează de la cursuri şi pentru respectarea legislaţiei privind comercializarea alcoolului şi a produselor din tutun minorilor.

Poliţiştii au verificat 5 paznici care efectuau serviciul la unităţile de învăţământ şi au dialogat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile.

De asemenea, au fost efectuate verificări la 4 unităţi comerciale din zonele învecinate unităţilor şcolare, fără a fi constatate probleme deosebite, au fost legitimate 29 de persoane şi aplicate două sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pe timpul desfăşurării activităţilor, poliţiştii au depistat 9 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, sens în care poliţiştii i-au informat pe reprezentanţii legali ai acestora, precum şi unităţile şcolare, pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare, pentru prevenirea acestor abateri disciplinare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •