Actualitate

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor pentru siguranța cetățenilor

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor pentru siguranța cetățenilor

În ziua de 04 august a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare la mai multe societăți comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Aceștia au verificat 38 de societăți comerciale și 17 stații Peco și săli de jocuri de noroc. De asemenae, polițiștii brăileni au legitimat 67 de persoane și au controlat 80 de vehicule, dintre care 38 de mijloace de transport în comun și 16 taxiuri.

Cu această ocazie au fost constatate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 6.000 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 8 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; două la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 3 sancțiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat și în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Cu această ocazie au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.750 de lei, fiind depistate 10 persoane care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, dintre care 2 conducători auto și 8 pasageri.

Tot în cursul zilei de marți, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au continuat să acționeze pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în domeniul transportului în comun de persoane intrajudețean.

Aceștia au verificat 74 de vehicule, dintre care 24 de transport persoane, ocazie cu care au constatat 14 contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 5.575 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 12 au fost pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, și 2 potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ca măsură complementară au fost retrase un permis de conducere și două certificate de înmatriculare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •