Actualitate

Actiuni ale politistilor pentru combaterea comertului ilicit

Actiuni ale politistilor pentru combaterea comertului ilicit
Actiuni ale politistilor pentru combaterea comertului ilicit
Actiuni ale politistilor pentru combaterea comertului ilicit

În acest weekend, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.

În perioada 25-27 septembrie, poliţişti de ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi Poliţiilor orăşeneşti Ianca, Însurăţei şi Făurei, de la secţiile de poliţie rurală şi posturile de poliţie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor, au acţionat în zona pieţelor, discotecilor, cluburilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă, pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale existente în domeniul gestionării materialului lemnos şi a deşeurilor feroase, în domeniul transportului şi comercializării peştelui, legumelor, fructelor şi produselor alimentare.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 42 de unităţi comerciale şi societăţi tip discotecă, au verificat 14 producători particulari, au legitimat 174 de persoane, dintre care 16 au fost conduse la poliţie, pentru verificări suplimentare, şi au controlat 89 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.575 de lei, 24 fiind aplicate la O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice, 16 conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 4 la Legea 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comert sau prestări de servicii ilicite, iar restul de 5 au fost aplicate la alte acte normative. Totodată, au fost confiscate 521 kg de fructe şi legume şi 3 mc. lemne de foc.

Pe timpul acestor acțiuni a fost depistat T. Ionuţ (22 de ani), din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, în timp ce comercializa ilicit, pe Şoseaua Focşani, din municipiu, cantitatea de 471 kg de struguri.

Deoarece acesta nu avea documente de provenienţă a mărfii, poliţiştii i-au confiscat întreaga cantitate de struguri şi l-au sancţionat contravenţional, conform Legii 12/1990.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •