Actualitate

Actiuni ale politistilor in municipiu si judet

Actiuni ale politistilor in municipiu si judet
Actiuni ale politistilor in municipiu si judet
Actiuni ale politistilor in municipiu si judet

Luni, 14 martie a.c., poliţişti de la Biroul Ordine Publică, Poliţia oraşului Ianca şi posturile de poliţie comunale au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, au efectuat controale la societăţile comerciale cu profil deţinere, transport şi comercializare peşte şi produse din peşte, cât şi pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere grave, pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ.

Poliţiştii au efectuat verificări la 8 societăţi comerciale, au legitimat 41 de persoane şi au constatat 13 contravenţii, dintre care două pentru încălcări ale prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cinci pentru Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, una conform Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi 5 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 6.700 de lei.

În cadrul acestor acțiuni, luni dimineață, la ora 08.25, poliţişti de la Biroul Ordine Publică l-au depistat în trafic, pe strada Debarcaderului, din municipiul Brăila, pe M. Marian (44 de ani), din comuna Măraşu, în timp ce transporta cu autoturismul cantitatea de 21 kg de peşte, din speciile crap şi şalău, fără a deţine documente legale de provenienţă.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de Art. 64 din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Poliţişti de la Postul de Poliţie Comunal Romanu l-au depistat în localitate pe B. Ciprian (31 de ani), din judeţul Covasna, care comercializa stradal cartofi, dintr-o autoutilitară, fără a fi autorizat în acest sens.

Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicată), cu amendă în valoare de 500 de lei, iar cantitatea de 621 kg de cartofi (de sămânţă) a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţişti de la Poliţia oraşului Ianca i-au depistat în trafic, pe raza de competenţă, în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, pe N. Cornel, care avea o alcoolemie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, E. Lucian cu 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat şi C. Ionel cu 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au mai fost depistaţi în trafic, pe DN 2B, T. Antonio care circula cu viteza de 152 km la oră, iar P.Marius conducea un autoturism care avea anvelope neconforme cu datele înscrise în certificatul de înmatriculare.

Poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere, iar ultimului certificatul de înmatriculare, şi i-au sancţionat contravenţional, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •