Actualitate

Accidente rutiere pe fondul consumului de alcool

Accidente rutiere pe fondul consumului de alcool
Accidente rutiere pe fondul consumului de alcool
Accidente rutiere pe fondul consumului de alcool

La data de 12 decembrie, ora 13:15, E. Gabriel (22 de ani), din judeţul Tulcea, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 221, în localitatea brăileană Mărtăceşti, a lovit un pieton care se deplasa pe partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului, B. Marian (33 de ani), din localitatea Mărtăceşti, care a fost transportat la U.P.U. Brăila, rămânând internat în spital.

Cei doi participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul şoferului, iar în cazul victimei rezultatul a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Tot în ziua de 12 decembrie, la ora 17.10, un conducător auto aflat în trafic a sesizat, apelând numărul pentru urgenţe 112, faptul că, pe DJ 212, în afara localităţii Spiru Haret, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei s-au deplasat la locul producerii evenimentului şi au stabilit, după efectuarea cercetărilor, că D. Stelu (41 de ani), din municipiul Brăila, în timp ce conducea autoturismul, pe sectorul de drum menţionat, a lovit în partea din spate un atelaj hipo nesemnalizat, care se deplasa pe carosabil, în aceeaşi direcţie de mers.

În urma accidentului, căruţaşul, un tânăr de 21 de ani, din satul Spiru Haret, comuna Berteștii de Jos, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Brăila, pentru îngrijiri medicale.

Atât conducătorul autoturismului, cât şi al atelajului hipo au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că primul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat). Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge pentru a se stabili cu exactitate gradul de alcoolemie.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •