Social

A murit directorul Școlii Populare de Arte ”Vespasian Lungu”

A murit directorul Școlii Populare de Arte ”Vespasian Lungu”
A murit directorul Școlii Populare de Arte ”Vespasian Lungu”
A murit directorul Școlii Populare de Arte ”Vespasian Lungu”

Două vești triste au zguduit astăzi Brăila. După ce azi dimineață familia a anunțat decesul profesoarei Elena Cibu, la doar o lună și jumătate după decesul soțului ei, fostul primar al Brăilei, Constantin Sever Cibu, în această seară a decedat și directorul Școlii Populare de Artă Vespasian Lungu, Romeo George Bunea.

Romeo Bunea s-a născut pe 24 iunie 1957 și a fost director al Școlii Populare de Arte ”Vespasian Lungu” din Brăila. Acesta a decedat în această după amiază, fiind bolnav de cancer de mai mult timp, dar asta nu l-a ținut prea departe de activitățile culturale pe care le desfășura.

George Romeo Bunea era economist, absolvent al ASE din cadrul Universității Petru Maior din Tg. Mureș și era profesor asociat la Liceul de Arta „Hariclea Darclee”, disciplina Instrumente de percuţie si la Colegiul Economic „Ion Ghica”, discipline economice. Are o vechime în şcoală de peste 35 de ani. A debutat ca artist amator in Ansamblul „Pandelasul” din Braila (’71-’73), incheind activitatea de dansator popular la Ansamblul „Doina Bucurestiului” (’73 –’75) unde are onoarea sa danseze sub conducerea renumitului coregraf maestrul Ion Gubernicu. Din 1976 a îmbrățișat cariera de percutionist obtinand atestatul de  artist liber profesionist (’76-’89), este pe rand, component al formaţiilor de muzică uşoară reprezentative din Brăila la acea vreme: SONOR ’78, EOL, DINAMIC, EX-BAND.
Ca director al Şcolii Populare de Arte”Vespasian Lungu” a avut o contribuţie radicală la creşterea cotei de imagine a Şcolii pe plan local şi în rândul instituţiilor de profil din ţară, valorificându-şi experienţa în lucrarea de masterat  „Promovarea instituţiilor publice”.

A susţinut şi a organizat Concursul Naţional de Pictură şi Grafica „Vespasian Lungu”,  a iniţiat şi organizat concursurile naţionale pentru copii, de pian „Virtuozii” şi de interpretare vocală „ Armoniile Dunării”, a II-a editie.

Dumnezeu să-L odihnească în pace!

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •