ProBr

A fost publicată ierarhia mediilor de admitere la liceu

A fost publicată ierarhia mediilor de admitere la liceu

Astăzi a fost publicată ierarhia mediilor de admitere la nivel județean și național după Evaluarea Națională. În județul Brăila sunt 7 elevi cu media de admitere 10.00, față de 4 anul trecut sau două în anul 2017.

Cei șapte elevi cu media 10 sunt: Andreea Câmpean și Irina Beliciu, ambele de la Colegiul Național Gh. Munteanu Murgoci, Dina Elena Stănică de la Școala gimnazială Mihai Eminescu, Alexandra Monica Cazan de la Școala Ion Băncilă, Andreea Drăgulin de la Școala I. L. Caragiale, Rareș Mihalcea de la Școala Ion Creangă și Bianca Vlad de la Colegiul Național Ana Aslan. De menționat că eleva Alexandra Monica Cazan este deja admisă la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Dacă în anul 2017 au fost 211 medii de admitere peste 9.50, anul trecut au fost 146 medii peste 9.50, iar anul acesta sunt doar 115 medii de admitere peste 9.50. La fel ca și anul trecut, anul acesta sunt doar 180 de elevi cu medii cuprinse între 9.00 și 9.49, față de anul 2017, când numărul acestora a fost de 249.

Din cei 1914 de absolvenți ai clasei a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională, doar 1190 au medii de admitere peste 7.00, aproape identic cu anul trecut, când au fost 1192, dar cu 82 mai puțini față de anul 2017 când au fost 1272 medii peste 7.00, din 1743 de elevi care au susținut examenul de Evaluare Națională.

În anul 2016 au fost 340 medii de admitere peste 9.00, dintre care doar 5 peste 9.90, anul acesta fiind 20 de medii peste 9.90, față de 36 în anul 2017.

Din cei 1914 elevi din ierarhia mediilor la admiterea în liceul în anul 2019, 1805 au medii peste 5.00.

Alți 18 elevi din Brăila au fost admiși la licee militare din țară. Aceștia provin în majoritate de la școli din mediul rural sau urban mic. Cei 18 brăileni care vor urma un liceu militar sunt: Romică Cazan de la Școala ”Petre P. Carp” Tufești, Lorena Florentina Dumitru de la Liceul ”Nicolae Titulescu” Însurăței, Dragoș Ionuț Panait de la Școala ”I. L. Caragiale”, Alexandru Gabriel Ursu de la Liceul ”Nicolae Titulescu” Însurăței, Andreea Manu de la Școala ”Al. Vechiu” Zăvoaia”, Ionuț Nicușor Stanciu de la Școala ”Dimitrie Cantemir”, Valentin Smeianu de la Școala din localitatea Mihai Bravu, comuna Victoria, Alexia Ștefania Moroianu de la Liceul Nicolae Oncescu Ianca, Nicușor Cătălin Sihleanu de la Școala Salcia Tudor, Valentin Ovidiu Dîrjan de la Liceul ”Nicolae Titulescu” Însurăței, Dragoș Săndel Moldoveanu de la Școala din Ulmu, Adelina Briceag de la Școala din Salcia Tudor, Bianca Lazăr de la Școala din Movila Miresii, Ștefăniță Valentin Dincă de la Școala din Tichilești, Marius Ionuț Oancea de la Școala ”Vasile Alecsandri”, Robert Iulian Olaru de la Școala ”Petre Carp” din Tufești, Diana Ionela Neagu de la Școala din Salcia Tudor, Cristina Mihaela Neacșu de la Liceul ”Nicolae Titulescu” Însurăței.

De asemenea, au fost declarați admiși 13 elevi la specializarea muzică de la Liceul Hariclea Darclee, 28 la specializarea arte plastice și decorative de la același liceu și 22 la specializarea arhitectură, arte ambientale și design. La specializarea arta actorului de la Liceul Hariclea Darclee au fost admiși 23 de elevi.

Vezi aici ierarhia mediilor de admitere la nivelul județului Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •