• Contact
miercuri, 18, iunie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Social

Medalioane de miel orientale si salata cu capsune

11/05/2014
in Social
Timp de citire:4 mins read
A A
0
Medalioane de miel orientale si salata cu capsune
0
Distribuiri
5
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

Pag 12 - medalioane

 

Medalioane de miel orientale

 

De ce? Pentru că încă se mai poate!

Și dacă încă se mai poate, astăzi pregătim împreună oareșce medalioane de miel orientale, pentru a mai înviora preparatele cunoscute și uzitate pe bază de carne de miel.

Alegerea a venit oarecum natural, întrucât Orientul este la o „zvărlitură de băț”, iar în termeni gastronomici vorbind, preparatele orientale sunt genial de simple și savuroase, așa că, teoretic, nu ar trebui să întâmpinăm dificultăți majore în prepararea acestui fel de mâncare.

Cu ingrediente savuroase, medalioanele de miel orientale reprezintă un fel de mâncare care poate fi abordat destul de des, fireşte, alăturat unui vin de excepție, așa că nu mai lungim vorba și urmărim rapid ingredientele necesare.

Ingrediente:

  • 1cm rădăcină proaspătă de ghimbir
  • 125 g broccoli proaspăt
  • 125 g praz
  • 125 g porumb tânăr (conservat)
  • 500 g carne de miel (pulpă sau file)
  • 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper negru
  • 2 linguri ulei de nucă
  • 3 linguri supă concentrată de carne
  • 1-2 linguri sos de soia light

Prepararea este cantonată într-un interval de 30 minute, așa că procedăm astfel:

Curățăm de coajă și tocăm ghimbirul, apoi îl punem vremelnic la „odihnă”.

Spălăm legumele, broccoli îl separăm în buchețele, iar prazul îl tăiem mărunt fideluță. Porumbul tânăr îl lăsăm întreg.

Tăiem carnea de miel în medalioane/bucăți relativ grosuțe care se ung cu ulei și se asezonează cu sare și piper.

Se încălzește o tigaie pe foc potrivit, adăugăm bucățile de carne și le frigem fără ulei, 2 minute, până se rumenesc.

Carnea se întoarce și se frige încă 3-4 minute, până ce este făcută, dar să rămână roz la interior. Acoperim tigaia și păstrăm la cald.

Între timp, încingem uleiul de nucă într-un wok, adăugăm ghimbirul, iar legumele se călesc 3-4 minute la foc iute, amestecând frecvent, până încep să se frăgezească.

Adăugăm supa și sosul de soia peste legume, asezonăm iar (după gust) și mai gătim încă două minute, amestecând.

Cam gata! Montăm pe platou, carnea alături de legume, și servim imediat.

Nu oricum, ci cu un un Merlot DOC-CT deosebit, cu aroma delicată şi gust de fructe de pădure, de culoare roşie-rubinie, astringent şi taninos, cu o catifelare specifică celor mai fine vinuri.

De Măcin. Alcovin Măcin!

Medalioane de miel orientale, curat orientale, monșericilor!

 

Pag 12 - salata

Salată cu căpșune

Este un preparat imperial, de sorginte romană, patricienii se bucurau de astfel de salate la ospețele organizate în capitala imperiului, Roma.

Căpșunile, originare din Alpi, creșteau sălbatice, (Fragaria vesca) și erau numite de patricienii imperiului „fragans”, dată fiind aroma lor puternică.

ArticoleSimilare

Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe

Desfășurări de forțe și mijloace la Uzina Promex. Explozie urmată de un incendiu

Minor de 15 ani, reținut de polițiști și arestat preventiv pentru tâlhărie

Denumirea s-a dovedit a fi perenă, s-a păstrat până la noi, ca “demni urmași ai Romei”. În prezent, o cunoaștem sub formă de “fragi”, care denumeşte tot forma sălbatică a plantei, e drept, mai modestă ca mărime, dar inconfundabilă ca aromă.

Legenda spune că la moartea lui Adonis, Venus a plâns cu lacrimi mari, care, atunci când au căzut pe pământ, s-au transformat în inimioare roșii, căpșunile.

„O tempora, o mores” … și noi … ce epigoni!

Cum imperiul și obiceiurile lui au apus demult, ne rămâne doar plăcerea de a savura una din salatele imperiale, prilej de bucurie sufletească și, de ce nu, mândrie, doar spunem că “noi suntem urmașii Romei !”

Așadar, hai să pregătim minunăția…

Ingrediente:

  • 250 g salată creață
  • 2 castraveți
  • 150 g căpșune proaspete
  • 100 g iaurt 2,5% grăsime
  • 15 frunze de mentă
  • 1 lamâie
  • sare
  • piper

Spălam și scurgem bine salata, o rupem cu mâna și o așezăm într-un bol transparent de salată.

Spălăm castraveții, tăiem capetele, îi curățăm parţial de coajă cu un cuțit de ornat legume, îi tăiem felii și îi adăugăm la salată.

Spălăm căpșunile, le tăiem în sferturi și le adăugăm și pe ele.

Pregătim un dressing din iaurtul amestecat cu frunzele de mentă tăiate mărunt, sucul de lămâie, sarea și piperul.

Adăugăm dressing-ul peste salată numai în momentul servirii.

La această salată, dacă avem șansa să găsim un Merlot Rose, cu post-gust de fructe de pădure, vă garantez că va fi o experiență de neuitat.

Și, fireşte, găsim! La Alcovin. Alcovin Măcin!

Dragilor, s-aveți poftă!

Etichete: braila stirigastronomie brailamedalioane de miel orientalepro brailasalata de capsunistiri brailawww.maitre.roziare braila
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuințe 18/06/2025
  • Desfășurări de forțe și mijloace la Uzina Promex. Explozie urmată de un incendiu 18/06/2025
  • Minor de 15 ani, reținut de polițiști și arestat preventiv pentru tâlhărie 18/06/2025
  • Siegfried Mureșan: Parlamentul European cere prelungirea PNRR cu 18 luni și prioritizarea proiectelor mature  18/06/2025
  • Se anunță cod galben de caniculă 18/06/2025
  • Bancnote contrafăcute în cupiură de 50 USD 18/06/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version