Stiri educatie

Serbare dedicata Sf. Ierarh Nicolae de copiii de la Gradinita ”Familia”

Serbare dedicata Sf. Ierarh Nicolae de copiii de la Gradinita ”Familia”
Serbare dedicata Sf. Ierarh Nicolae de copiii de la Gradinita ”Familia”
Serbare dedicata Sf. Ierarh Nicolae de copiii de la Gradinita ”Familia”

Manifestările prilejuite de cinstirea Sfântului Ierah Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, au debutat în data de 4 decembrie 2015 la Grădiniţa parohială „Familia“ din cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăila, unde a avut loc tradiţionala serbare a copiilor dedicată Sfântului Ierarh Nicolae.

Emoţionaţi şi plini de gingăşie, cei 52 de copii din grupa mică și grupa mijlocie, cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani, au recitat poezii, au cântat şi s-au jucat alături de cadrele didactice şi oaspeţii prezenţi, printre care s-a aflat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adus celor mici daruri de la Moş Nicolae – căciuliţe, fulare, mănuşi, dulciuri şi fructe.gradinita familia  1

„Sărbătoarea Sf Ierarh Nicolae, ocrotitorul Brăilei a început cu cei mici. Când începem în felul acesta o lucrare misionară şi îngerii, şi sfinţii, şi Dumnezeu sunt mult mai aproape de noi. Grădiniţa Familia a parohiei «Adormirea Maicii Domnului» ne invită pe toţi, din familiile noastre în familia Bisericii şi din familia Bisericii în marea familie socială pentru a redescoperi sensul sărbătorii Sfântului ierarh Nicolae. Darurile lui sunt, mai întâi, dragostea şi grija pentru creşterea şi educarea creştină a copiiilor. Apoi, evident, darurile tradiţionale şi, mai important decât toate darurile la un loc este aducerea copiiilor, în ziua Sfântului Ierarh Nicolae, la Sfânta Împărtăşanie în biserică. În felul acesta vom fi mai uniţi în familie, în Școală şi în Biserică!“, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Grădiniţa „Familia“ a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 52 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.IMG_4187

Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social, care-i învaţă şi limba engleză.

Copiii provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilităţi materiale reduse, inclusiv familii de rromi şi familii monoparentale. La Grădiniţa „Familia“ sunt primiţi şi copii rămaşi în grija rudelor, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •